Žalgiris razbio Lijetusvos Ritas pred gostovanje u Beogradu

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 28.11.2016.
17:22
Izvor: Sportske.net

Litvanski šampion u dobrom raspoloženju dočekuje evroligaški duel protiv Zvezde.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Posle prilično ubedljive pobede nad Bambergom u Kaunasu u 9. kolu Evrolige, košarkaši Žalgirisa su upisali trijumf i u domaćem šampionatu protiv najvećeg rivala Lijetuvos Ritasa.

Rezultat utakmice bio je 84:68, a pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu, budući da je pred odlazak na veliki odmor prednost ekipe Šarunasa Jasikevičijusa iznosila je čak 21 poen.

Kevin Pangos je bio najefikasniji kod 'zelenih' sa 22 poena, reprezentativac Australije Brok Motum je ubacio 15, a odličnu partiju pružio je i bivši plej Partizana Leo Vesterman kome su nedostajale dve asistencije za dabl-dabl učinak (12 pts, 8 as).

U poraženom sastavu najbolji je bio Dru Gordon. Bivši krilni centar Partizana je debri završio sa 14 poena i 15 skokova.

Utakmica 10. kola evrolige između Crvene zvezde mt:s i Žalgirisa na programu je u petak 2. decembra u hali 'Aleksandar Nikolić'.

Zanimljivo, beogradski crveno-beli i najtrofejniji litvaski klub su čeiti puta delili megdan u Evroligi, trenutni skor je 3:1 za 'Zelene' iz Kaunasa.

Zvezda čeka pobedu nad Žalgirisom još od Božića 1999. godine kada je prevođena Divcem trijumfovala u 'Pioniru' rezultatom 77:69. Inače, te sezone je Žalgiris sa Sabonisom osvojio Evroligu.

Pretprošle sezone Litvanci su slavili u oba evroligaška okršaja u Top 16 fazi, sigurno se sećate da Zvezdini košarkaši tad u 'Areni' nisu uspeli da pogode nijednu trojku iz 19 pokušaja.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 28.11.2016
21:04

Zalgiris je ljudi jak dosta pogotovo na centra gdje smo mi slabi bice tesko dobiti