Željko Obradović: ''Obožavam Partizan, radiću i više od 100 posto!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.09.2021.
23:34
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Muzika za uši navijača Partizana.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je večeras u još jednoj pripremnoj utakmici slavio u Kragujevcu protiv Radničkog rezultatom 79:65, a nekoliko dana ranije crno-beli su gostovali u Opatiji, gde su igrali na ''Liburnija kupu''. Tokom boravka u Hrvatskoj, trener Partizana Željko Obradović dao je opširan intervju za zagrebačke ''Sportske novosti'', gde je najpre govorio o motivima da se posle skoro tri decenije vrati u Partizan gde je počeo trofejnu trenersku karijeru.

''Partizan je za mene nešto posebno, to je klub koji obožavam i od toga treba početi. S druge strane tražio sam neku novu motivaciju. Živeo sam 28 godina u inostranstvu, pa je neki okidač bilo i to što sam želeo da provodim više vremena s ljudima s kojima sam se mogao družiti samo tokom godišnjeg odmora. Iza nas je sezona u kojoj je korona bila ključna, nije se moglo puno putovati i nadam se da je ta pošast iza nas. Da će se stvari vratiti u normalu. Mnogi ljudi, ne znam iz kojega razloga, ne shvataju kako je vakcinisanje potrebno i najvažnije, posebno ta mlada generacija, pa koristim i ovu priliku da apelujem na ljude da se vakcinišu...

Svi se vraćaju na ono što je bilo i to je razumljivo. Sa sobom sam na miru, znam razloge zbog kojih sam došao, znam da nas čeka težak i naporan posao. Moje zadovoljstvo su igrači koji rade na vrlo dobar način. Čak i kad smo izgubili od Cibone i nismo igrali dobro, oni su se bacali po terenu, ginuli za svaku loptu. Sve je to proces, stvari se ne mogu promeniti preko noći. Zajedno smo tek 15-ak dana, neki su tek odradili pokoji trening, Kevin Panter ima problema s ramenom, pa nije ni bio u Opatiji, tek će se priključiti. Ciljevi su tu, ja sam i igračima rekao da neko ko nema ambiciju ne treba niti da bude tu. Glavni nam je cilj da uđemo u Evroligu, kroz ABA ligu ili kroz Evrokup...'', objašnjava Obradović.


Od uloge favorita ne beži i učiniće sve da se postavljeni ciljevi i ostvare.

''Ne mogu pobeći od toga. Otkako sam došao, svi Partizan stavljaju na mesto favorita za sva takmičenja koje ćemo igrati. Koliko je to realno, ne znam, neka drugi procenjuju. Time se ne bavim, moj posao su igrači, put koji moramo proći i put koji znam. Radiću i više od sto posto i želim na igrače da prenesem energiju i motivaciju koju imam'', obećava Obradović.

Mnogi se pitaju da li će se jednog dana Obradović vratiti i na klupu nacionalnog tima. I to pitanje mu je ovoga puta postavljeno, a trofejni trener je objasnio u čemu je problem.

''Pre 16 godina sam rekao da više neću biti raditi s reprezentacijom. Nekada sam radio i klub i reprezentaciju, bilo je tako sedam godina. Energije za tako što bih imao i danas. Međutim, Aco Petrović je kazao kako je Brazilom ovog leta trebalo sve pripremiti u 15 dana. Mi smo, tada sam bio igrač, za Igre u Seulu, zajedno bili četiri meseca i deset dana! Tu sad dolaze i te kvalifikacije tokom sezone, ne zna se ko igra, ko može, ko ne. Ljudi trebaju sesti i dogovoriti se, izabrati način. Teško je sve to, ne može biti isto ako si zajedno četiri meseca i 15 dana. Imao sam ponuda od raznih reprezentacija, ali za mene je reprezentacija čast i ponos i ne mogu zamisliti da sedim na klupi neke druge reprezentacije dok igram protiv svoje zemlje. To bi mi zaista teško palo'', kaže Obradović.

Usledilo je i konkretnije pitanje, da li je Srbija jedina moguća opcija?

''Kažem, to je ispričana priča. Postoje mladi treneri, treneri koji imaju kvalitet. Situacija je takva da treba prihvatiti i razumeti sve okolnosti'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke