Zvanično - Srbija kandidat za organizaciju Eurobasketa!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.12.2016.
11:32
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški savez Srbije potvrdio je u sredu da je sa kolegama iz Slovenije dogovoreno da dve "kuće košarke" podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Eurobasketa 2019. godine.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Najave da bi Košarkaški savezi Srbije i Slovenije mogli da podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva za dame 2019. godine dobile su u sredu zvaničnu potvrdu.

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije postigli su dogovor sa kolegama iz Slovenije, pa će dva Saveza pred FIBA izaći sa zajedničkom kandidaturom!

Reprezentacija Srbije je aktuelni šampion Evrope, dok se ženska košarka u Sloveniji razvija ubrzanim tempom zbog čega je Savezima dveju zemalja bilo u interesu da podnesu zajedničku kandidaturu.

"Siguran sam da ćemo, ukoliko naša kandidatura bude prihvaćena, imati najbolje i najposećenije Evropsko prvenstvo za devojke u poslednjim decenijama. Ovo takmičenje dodatno dobija na značaju činjenicom da je i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju" poručio je odlazeći predsednik KSS Dragan Đilas.

Dogovor Košarkaških saveza Srbije i Slovenije podrazumeva da se u dve zemlje igraju po dve grupe na Eurobasketu, dok bi završnica turanira trebalo da bude održana u beogradskoj "KombankAreni".

Ostaje nam da vidimo da li će FIBA dati prednost zajedničkoj kandidaturi Srbije i Slovenije, a ne treba zaboraviti da je Beograd već dobio organizaciju "fajnal-fora" Evrolige za sezonu 2017/2018, a uz to se Srbija nalazi u krugu kandidata za organizaciju Mundobasketa 2023. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 07.12.2016
12:36

Mozda je i bolje da organizujemo EP i da se iskupimo za onaj fijasko iz '05, SP ionako ne bismo mogli da osvojimo.

avatar
_Goran_
Wednesday, 07.12.2016
14:45

Prica se o zenskoj kosarci, a ne muskoj.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
15:11