Zvezda - Još jedno razočaranje...

Autor: Darko Mitrović
petak 29.01.2021.
22:32
Izvor: Sportske.net

Zvezda ostala na pretposlednjem mestu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su večeras šesnaesti poraz u Evroligi ove sezone. Oni su u meču 23. kola izgubili u Beogradu od francuskog Asvela sa 81:78.

Crvena zvezda je večeras nastupila bez Džonija O'Brajanta, koji je suspendovan od strane trenera Radonjića, ali snažni centar Lendri Noko je bio raspoložen za igru, pa je u početku uz beka Voldena bio i najistaknutiji u domaćoj ekipi.

Tokom prve četvrtine vodila se ravnopravna borba, ali u drugoj je Asvel dominirao, pre svega zahvaljujući izvanrednom procentu šuta za tri poena (8/9 do pred kraj poluvremena), u čemu je prednjačio Antoan Dio (trojke 4/4).

Zvezda nije imala rešenja u odbrani, pa su gosti iz Francuske stekli čak 15 poena prednosti - 45:30. Ipak, do kraja drugog kvartala Zvezda pravi seriju 8:0 i smanjuje na ''pristojnih'' sedam poena razlike (45:38).

Tu prednost ekipa Asvela je uspešno održavala do završnice treće četvrtine, kada Zvezda uspeva da konačno uhvati priključak, a početkom poslednjeg kvartala crveno-beli ponovo vode - 60:57.

Gosti su bili uzdrmani, ali nisu dozvolili Zveztdi da stekne osetniju prednost, pa je do kraja viđena ''rezultatska klackalica''.

Ipak, u samom finišu ekipa Asvela je imala više koncentracije i poenima Norisa Kola sa linije slobodnih bacanja stiže do pobede (81:78). Doduše, imala je Zvezda poslednji napad, još četiri sekunde, ali Lojd je bio neprecizan, tražio je i faul, ali se sudije nisu oglasile.

Noris Kol je sa 22 poena bio i najefikasniji, bio je najbolji u drugom poluvremenu, a Dio se zaustavio na 14. U Zvezdi Dobrić i Volden po 17, Noko 12 poena i pet skokova.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke