Zvezda rutinski stigla na prag finala

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2017.
22:49
Izvor: Sportske.net

Do povrede Save Lešića krajem prve četvrtine, Mega je pružala dobar otpor Zvezdi, posle toga je Radonjićev tim preuzeo punu kontrolu i bez problema priveo meč kraju.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Polufinalna serija plej-ofa u Mozzart Superligi počela je pobedom Crvene zvezde mts, koja je večeras u prvom meču, pred oko tri hiljade gledalaca u hali ''Aleksandar Nikolić'', savladala Mega Leks rezultatom 85-70.

Gostujuća ekipa je veoma dobro započela ovaj duel i tokom prve četvrtine je uglavnom bila u vođstvu.

Međutim, krajem prvog kvartala Sava Lešić je nezgodno doskočio pod svojim košem, pri vođstvu Mege od 21:19 i za njega je ova utakmica u tom trenutku bila završena.

Bio je to veliki hendikep za Megu, što je vrlo brzo i došlo do izražaja, s obzirom da je Zvezda preuzela vođstvo i polako ga uvećavala, a centar domaćih Ognjen Kuzmić uspeo da se razmahne.

U finišu prvog poluvremena crveno-beli su značajno uvećali svoje vođstvo i na odmor se otišlo sa 13 poena viška u korist domaćeg tima - 46:33.

Tokom trećeg kvartala Radonjićevi puleni su održaval tu razliku, a onda je sredinom poslednje deonice maltene  duplirali - 71:50 u 34. minutu.

Pitanje pobednika se nije postavljalo, a Mega je do kraja uspela da večerašnji poraz učini nešto blažim.

Zvezdu je do trijumfa predvodio tandem Ognjen Kuzmić (20 poena i 5 skokova) i Milko Bjelica (18 poena i 5 skokova), a u Megi je su kraju najefikasniji bili Jovan Novak i iskusni Predrag Samardžiski sa po 15 poena, a Ognjen Jaramaz je ostao na 12 poena iz prvog poluvremena, koliko je upisao i Spasojević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 07.06.2017
00:31

Iskreno, da nisam ovde procitao ne bi ni znao da je polufinale pocelo.

avatar
Branislav
Tuesday, 06.06.2017
23:02

Bolje je bilo pre par godina kad su nas svi pobedjivali, bilo je zanimljivo gledati kako se borimo... A ovo sad, smor utakmice... Prejaki smo :)