Arsenal spremio "padobran" u slučaju ispadanja iz PL? Ovo je redosled poteza!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.12.2020.
09:51
Izvor: Sportske.net

Znamo da zvuči nezamislivo, ali situacija je takva da moraju da budu spremni. Kakav je stav igrača, ali i trenera?

EPA-EFE/John Walton
EPA-EFE/John Walton

Povezane vesti

Arsenal je posle najgore serije u poslednjih 46 godina samo četiri boda iznad zone ispadanja, a ako Barnli dobije zoastali meč, to će značiti da su "Guneri" na 16. mestu.

Top 6 ekipa retko aktiviraju ove planove, odnosno uopšte razmišljaju o njima, u sličnoj situaciji je bio i Čelsi kada je smenjen Murinjo, ali nisu razmišljali o "padobranu", ako ispadnu.

Ipak, danas mediji podgrevaju atmosferu tvrdeći da su u Arsenalu svesni činjenice da bi mogli da se bore za opstanak, pa i da prvi put posle gotovo 110 godina ispadnu iz lige.

Šta u tom slučaju?

Osim prodaje igrača, što bi bio logičan potez, svim fudbalerima bi bila uzeta četvrtina plate.

Šta to znači?

baner

Klub bi uštedeo oko trećinu sadašnjih izdavanja, 50 miliona funti od 150 koliko plaćaju godišnje igračima.

Izdvajaju se Ozil kome ugovor ističe na leto i kapiten Obamejang koji je očajan nakon što je potpisao novi ugovor. I Gabonac imao oko 20 miliona godišnje koliko i Ozil, treći najbolje plaćeni je Vilijan koji je letos stigao u klub, ima primanja oko 13 miliona evra.

Jasno, Obamejanga i Vilijana bi teško prodali, jer imaju prevelike plate, čak, Brazilca navodno žele da se oslobode u januaru, ali male su šanse da ga neko dovede.

Da li bi igrači mogli da se ne slože sa ovim smanjenjem. Svakako, ali većina ima u ugovoru klauzulu koja zvuči nestvarno jer niko ne očekuje da se klubovi poput Arsenala bore za opstanak.

baner 2

Igrači inače prema izveštajima iz medija stoje iza Artete i spremni su da se bore, makar većina da izađu iz opasne zone, ali i večeras prođu Siti u duelu Liga kupa.

Sam menadžer je rekao igračima da će eliminisati one koji nisu spremni da se bore za opstanak u ligi, da postoje borvi i žrtve, da nema opravdanja, negativnosti,  malodušnosti, ali i da veruje da su većina borci.

Igrači sami moraju da veruju u sebe, ako to izgube ili su izgubili, Arsenal je još u goroj nevolji.

Vlasnici su spremni da podrže Artetu, da dovedu Maksija Gomeza iz Valensije kako bi rešili hronični problem u napadu, jer jednostavno, nije slučajno što je Arsenal među tri najgora tima po broju šuteva prema golu, ali i među pet onih koji su stvroili najmanje prilika.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 22.12.2020
13:35

Preterano , kakvo crno ispadanje .... Siguran sam da ce Arsenal biti u Top 10 !!!

avatar
Carina_11303
Tuesday, 22.12.2020
11:41

Dovedes Vilijana ako u timu imas Luiza je recept za neuspeh. Pogotvo u ovim godinama kad su osvajali brdo trofeja u Celsiju i sad su tu da malo djuskaju sambu u svlacionici i docekaju penziju. Dati 13 miliona evra godisnje Vilijanu je ludilo. Ali samo da oni izgube od Celsija pa posle mogu i da se vrate malo i otkinu bodove nekom od konkurenata.

avatar
GoxyArsenal86
Tuesday, 22.12.2020
11:34

Kakav Maksi Gomez i lupetaranja! Njima trebaju Grilis (Eriksen), Zaha, jedan kvalitetan stoper i da se Obamejang gurna na spica, da ne igra krilo. To bi bila pesma od igre. Prvenstveno im treba kreator, neko ko zna sa loptom.

avatar
Benz9
Tuesday, 22.12.2020
11:16

Baš će im Maxi pomoći u kreaciji napada... Bolje bi im bilo da vrate Ozila ili da nađu krštenog veznjaka koji zna poslati loptu napred a ne samo nazad i prvom do sebe...

avatar
Mangus
Tuesday, 22.12.2020
10:55

Vece sanse ima Crvena Zvezda da osvoji LE nego Arsenal da ispadne iz PL.
Koliko god da su trenutno losi, imaju dovoljno kvalitetan tim da opstanu
Posebno sto su mesta za odlazak u Cempionsip vec rezervisana za Sefild i WBA. A tesko da je Arsenal gori od Fulama.

avatar
Carina_11303
Tuesday, 22.12.2020
11:42

Zar nije sramota to sto se o tome uopste i polemise?! Govorili ste da je posle FA kupa taj Arteta neko ko ce da krene u napad na titule, a pogledaj na sta lici Arsenal

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 22.12.2020
12:12

Nikakve sanse zvezda nema da osvoji LE, isto bih rekao i za Partizan.