Bijelsin Lids nema daha za 90 minuta, Vulvsi uz malo sreće do slatke pobede

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 19.10.2020.
22:55
Izvor: Sportske.net

Lidsu je pripalo prvo, Vulvsima drugo poluvreme...

EPA-EFE/ALEX PANTLING
EPA-EFE/ALEX PANTLING

Povezane vesti

Fudbaleri Vulverhemptona pobedili su u gostima ekipu Lidsa rezultatom 1:0 (0:0) u petom kolu Premijer lige.

Ovim trijumfom, Vulvsi su se primakli vrhu sa devet bodova, dok je Lids na sredini tabele sa dva manje.

Lids je u prvom poluvremenu u potpunosti kontrolisao igru i bio daleko bolji rival, što pokazuje i statistika od 9-2 u šansama i posedu lopte od preko 65%.

Lids je i postigao gol već u sedmom minutu, strelac je bio Bamford, ali je on poništen zbog ofjsad pozicije.

U finišu prvog dela novu odličnu šansu domaćih propustio je Rodrigo Moreno, Rui Patrisio je maestralno sačuvao svoj gol.

U nadoknadi prvog dela Vulvsi su imali prvu pravu priliku, Podense je šutirao sa desetak metara, ali je golman Lidsa bio na mestu.

U drugom poluvremenu videli smo potpuno drugačiji odnos snaga na terenu, pošto je bilo evidendno da Bijelsina ekipa nema "daha" da prati žestok ritam 90 minuta.

Baner

Kako je vreme odmicalo, tako su Vulvsi bili opasniji po gol, a u 53. minutu Sais je pogodio iskosa sa leve strane, ali je VAR signalizirao glavnom sudiji koji je poništio i ovaj pogodak zbog ofsajda.

Ipak, u 70. minutu ni VAR ni odbrana Lidsa nisu mogli da spreče vođstvo gostiju. Himenez je prihvatio jednu dugu loptu, usledio je solo prodor, zalamanje na nekih 18 metara i udarac, smer menja jedan defanzivac domaćih - 0:1.

Pokušao je Marselo Bijelsa momentalno izmenama da promeni tok meča, ušli su Poveda i Pablo Ernandes, koji se upravo našao u sledećoj pravoj prilici, ali je njegov udarac izblokiran.

Domaći su nastavili da stežu obruč, Bijelsa je uveo još jednog novajliju, Rafinju, koji je stvorio šansu za Povedu, ali je još jedan pokušaj Lidsa izblokiran.

Vulvsi su uspeli da sačuvaju svoju prednost i nose slađu pobedu i sada sa više samopouzdanja dočekuju Njukasl, dok će Lids već u petak na gostovanje zahuktaloj Aston Vili.

Baner
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke