Brazilsko čudo – Nejmar IGRA!?!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 07.07.2014.
09:40
Izvor: Sportske.net

Na pomolu je pravo mundijalsko čudo, informacije koje stižu iz Brazila sugerišu da bi Nejmar vrlo brzo mogao da se vrati na teren.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

I pored zlosutnih informacija i vesti u vezi sa njegovom povredom, te izveštaja da je bio na nekoliko centimetara od invalidskih kolica, Nejmar bi čudesno mogao da se vrati na teren do kraja Mundijala!

Takve informacije prenosi Globo Esporte, koji tvrdi da će Brazil biti na terenu u finalu, ukoliko reprezentacija domaćina prevaziđe polufinalnu prepreku, Nemce.

Iako u taboru reprezentacije niko ne razmišlja o tome javlja pomenuti izvor, već o oporavku prve zvezde, ovakva mogućnost nije demantovana.

Doktori su jasno poručili da 'kada bi čovek birao gde da ga udare u kičmu, odabrao bi mesto gde je udaren Nejmar'.

Optimistične prognoze bacaju drugu vrstu svetlosti na zvezdu Brazila koja je na nosilima izneta sa terena na meču protiv Kolumbije.

Da li je zdravlje vredno rizika, tek pomenuti izvori sugeriše da bi Nejmar moga da nastupi u finalu Svetskog prvenstva uz blokade i inekcije protiv bolova.

Ovakve stvari i najave ipak treba uzeti sa ozbiljnom rezervom, ali i setiti se da su se u dosadašnjoj fudbalskoj istoriji dešavale i čudnije stvari. Prisetite se samo 1998. godine i finala između Brazila i Francuske.

Ronaldo je te godine igrao finale, iako je pre meča imao napad, sličan epi napadu.

Rizik se nije isplatio, Francuska je slavila rezultatom 3:0. Hoće li Brazil ponovo zdravlje svog najboljeg i najzapaženijeg fudbalera staviti na kocku ukoliko dođe u priliku da se bori za toliko željeni trofej?

Doktor kaže NE.

Za razliku od optimističnih navoda koje prenosi pomenuti izvor, doktor reprezentacije Hoze Luis Runko rekao je ranije da ne postoje nikakve šanse da Nejmar zaigra.

„Može da bude uz tim, da bodri saigrače, ali neće moći da igra. Povreda je takva da mora da je pusti da zaraste i da miruje. Svaki rizik može ozbiljno ugroziti njegovu karijeru.“, rekao je doktor.

Na osnovu ove poslednje informacije može se tvrditi da ovakvi nalovi samo imaju za cilj da senzacionalizmom razuvere brazilsku javnost, podignu moral pred veliku bitku sa Nemcima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke