Da li će biti izvlačenja kuglica u grupi F?

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 22.06.2014.
14:02
Izvor: Sportske.net

Ukoliko se rezultati mečeva Argentina - Nigerija i Bosna - Iran poklope, moglo bi doći do izvlačenja kuglice da se odredi drugi putnik u osminu finala, po prvi put u istoriji Svetskih prvenstava!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Sinoćnom, za mnoge iznenađujućom pobedom Nigerije nad Bosnom i Hercegovinom, kompletirano je drugo kolo u grupi F.

Bosna je ispala, Argentina je gotovo sigurno prva (Nigerija bi morala da ih savlada da ih prestigne), a Nigerija i Iran će se boriti za drugo mesto.

Interesantna situacija dogodiće se ako Argentina dobije Nigeriju sa 1:0, a Iran bude bolji od Bosne i Hercegovine identičnim rezultatom - tada će žrebanje odlučiti ko ide dalje!

Naime, pravila za određivanje rasporeda u grupi na ovom prvenstvu su sledeća - naravno, timovi se najpre razvrstavaju na osnovu broja bodova. Ako imaju isti broj bodova, ispred će biti tim koji ima bolju gol razliku. Ako je i ona jednaka, ispred je tim koji je postigao više golova. Zatim se gleda međusobni susret, a potom se prelazi na gol razliku između timova za koje se određuje plasman i veći broj golova u tim mečevima.

Ako ni posle svih ovih parametara je nemoguće odrediti boljeg, odnosno po svim parametrima su timovi izjednačeni, pristupa se žrebanju koje vrši organizacioni komitet FIFA.

Ako Argentina dobije Nigeriju sa 1:0, a Iran Bosnu istim rezultatom, Nigerija i Iran će imati po 4 boda, obe ekipe imaće gol razliku 1:1, a njihov meč je završen rezultatom 0:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke