Da li je ovo godina Anhela Di Marije?

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.07.2014.
22:25
Izvor: Sportske.net

Osvojio je Ligu šampiona sa Realom, sačuvao argentinski san o tituli. Pre godinu dana su ga otpisivali, kada se Bejl pojavio u Madridu, ovo bi mogla da bude sezona iz snova!

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Anhel Di Marija je bio višak u Realu, ili je barem tako izgledalo. Pričalo se da bi mogao u Totenhem, a Englezi nisu bili baš oduševljeni, čak su se nasmejali proceni Madriđana da Argentinac vredi 30 miliona evra.

Naime, iako će u Madridu sada to demantovati, oni su želeli njega i Koentraoa da ubace u paket za Velšanina.

Di Marija nije želeo u Totenhem, ali ni "Pevci" nisu želeli njega. Epilog je da je "El Fideo" bio jedan od najboljih igrača Reala u pohodu na "Desimu". Imao je čak 26 asistencija u sezoni i postigao 11 golova, što je njegov rekord u Merengesima, a izjednačio je rekord karijere iz vremena dok je igrao za Benfiku.

Kao ni čitava Argentina, Di Marija nije bio baš sjajan u grupnoj fazi, ali se juče najviše trudio, preuzimao odgovornost i na kraju postigao gol za pobedu.

To ga je učinilo herojem u srcima Argentinaca, gde su ga često optuživali da mnogo slabije igra za reprezentaciju nego za Real.

On ostaje u igri za najveću titulu karijere, "Gaučosi" ne igraju dobro, ali pobeđuju, to budi nadu da je sve moguće na ovom šampionatu.

Inače, Di Marija bi mogao da napusti Real, iako Anćeloti ne želi da ga pusti. Argentinac oseća da je potcenjen i jeste tako. Kada je stigao za 40 miliona iz Benfike bio je jedan od igrača sa najmanjom platom u klubu. Murinjo ga je nagradio posle druge sezone, ali i dalje sa 3.5 miliona godišnje on je u grupi igrača koji najmanje zarađuju.

Svakako da bi bilo gde mogao mnogo više da dobije, pogotovo u Pari Sen Žermenu koji bi želeo da ga dovede. Pominje se i Juventus koji bi hteo da ga menja za Vidala, ali je Real to odbio.

Engleski klubovi, Arsenal, Liverpul i Junajted hoće ovog fudbalera, ali za sada Real odoleva. Naime, oni traže 70 miliona, što neće platiti niko. Ali, za 50 koliko nudi Pari Sen Žermen sjajni vezista bi mogao da se preseli u Pariz.

Ostaje da se vidi hoće li Anćeloti popustiti, Perez neće kada je u pitanju ugovor, pravdajući to činjenicom da mu je data povišica pre dve sezone.

Ako Argentina osvoji Mondijal, Di Marija će imati godinu iz snova, dve najveće titule u klupskom, i reprezentativnom fudbalu u istoj sezoni. To nije, u novijoj istoriji imao niko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke