Derbi vredan svake pažnje, Inter gubi korak za rivalom!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 10.01.2021.
14:26
Izvor: Sportske.net

Imali su igru, ali je visok presing uslovio i loš kraj meča za neroazure.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

U okviru 17. kola italijanske Serije A ekipa Intera nije uspela da izdrži do kraja i da napravi preokret protiv Rome što bi značilo novu pobedu i bod zaostatka za Milanom. Na Olimpijskom stadionu u Rimu bilo je 2:2 (1:0).

Roma je dobro krenula u meč, već u 17. minutu su stigli do prednosti. Dobro je tekla akcija, Mihtarijan je dodao do Lorenca Pelegrinija koji je po zemlji šutirao i pogodio sam ugao Handanovića za 1:0.

Inter se probudio nakon ovog gola, imao je šansu preko Vidala, a potom i Martineza, ali je morao u nastavak meča bez Darmijana koji se povredio.

Nastavak je doneo još jači pritisak Intera, praktično je na terenu postojao samo jedan tim u prvih 15 minuta drugog poluvremena, a prvu kolosalnu šansu propustio je Lautaro Martinez koji je šutirao u golmana nakon odličnog dodavanja Lukakua.

I onda u 56. minutu gol u mreži Rome, bio je korner, Škrinijar je najviše skočio, praktično ga niko nije omeo, poslao je loptu u gol.

Hakimi je potom mogao da povisi rezultat par minuta kasnije kada je ponovo dobro intervenisao golman Lopez, ali u 64. minutu gol.

Inter je stigao do prednosti preko Hakimija koji je ponovo prošao po desnoj strani, namestio se na levu nogu, šutirao i prelepim golom doveo svoj tim do rezultata 1:2.

Trgnula se malo Roma u nastavku, Inter više nije igrao visok presing na koji domaći nisu imali odgovor, ali su imali spremnu odbranu na napade tima iz prestonice. Kristante je imao jedan dobar udarac kada je odbranio Handanović, a onda su usledile još veće muke Intera.

Gol je visio u vazduhu, igrači Intera su pali fizički, a Mančini je uspeo da pošalje loptu u mrežu za 2:2 u 86. minutu utakmice.

Ušao je u poslednjih desetak minuta i Aleksandar Kolarov, ali nije pomogao ekipi da izdrži do kraja.
   
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Sunday, 10.01.2021
17:14

Brani sam Konteove poteze, ali ovo danas je stvarno katastrofa. Menja Lautara i Hakimija Kolarevim i Perisicem. Dva Balkanska panja. I onda Galjardini menja Vidala!!! Posle ovih izmena sam navijao za Romu.

avatar
Joco INTER
Sunday, 10.01.2021
16:51

Katastrofa. To je komentar za Kontea. Imaš najbolju ekipu u Italiji, svaki važan meč, derbi meč, ne može da se dobije. Sad sa Romom, gubiš 0:1, napadaš odlično, daješ 2 gola, momentum na tvojoj strani, Roma se izgubila, nastaviš u istom ritmu, daš još jedan i rešiš utakmicu i dovidjenja. Šta se dešava? Konte posle preokreta za nas, čovek spustio ekipu ispod pola terena, da se brani, vraća Romu u život, da diše, i da napada, uvodi Kolarova i Perišića. Standardno na klupi Sensi, Eriksen... Ovo je još jedna nažalost izgubljena sezona što se tiče skudeta, a jedini krivac će biti Konte. Tvrdoglava mazga koja forsira 'svoje' igrače, ne gledajući kvalitet tih igrača. Samo tvrdoglavost Kontea će koštati Inter titule ove sezone.

avatar
PapuGomez
Sunday, 10.01.2021
16:01

Znas da je Januar kad inter pocinje da prosipe bodove na sve strane i pocinju price da su namerno ispale iz LS i kupa Italije da bi se fokusirale na Skudeto a vec u Fevruar i martu da im je glavni cilj od samog starta bio da se plasiraju u Ls i imaju proekt za sledecu godinu da uzmu skudeto.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 10.01.2021
15:41

Inter je klub koji samo zna da juri, kao ker sto trci za tockovima, ali ovaj put ker je pao pod tockove. Jedno je sigurno, bice jos tockova, jos jurnjave, ali isto tako je sigurno da u toj jurnjavi inter nece stici prvi

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 10.01.2021
18:23

Za razlika od ? Man United ?!

avatar
iL dRaGoNe
Sunday, 10.01.2021
15:41

Ovaj Konte radi za Milan 😂
Ladno covek prepusti utakmicu Romi, izbacuje Hakimija i Lautara za Perisica i Kolarova 🤭 i pukoše 😂
Milan ne treba da se muči, Konte kukavica će da završi posao 😂
U ovom interu svako svoju politiku vodi 😂

avatar
pazza.INTER.amala
Sunday, 10.01.2021
15:39

I da ne zaboravim,da je neko od pocetka sezone igrao da Inter prima svaku utakmicu barem dva gola,bio bi jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

avatar
pazza.INTER.amala
Sunday, 10.01.2021
15:33

Dobra utakmica,pravi derbi.Inter je fenomenalno igrao drugo poluvreme,ali onda stupa na scenu Konte sa katastrofalnim izmjenama.Perisic je totalno nezainteresovan za igru,ne znam sto ga forsira vise.Hakimi i sa jednom nogom bi bolje odradio od Kolarova,a o Galjardiniju ne treba trositi rijeci.

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 10.01.2021
15:30

Ako je za utehu , i mi smo odigrali 2 - 2 protiv Roma ....

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 10.01.2021
18:05

Mi smo 3-3:-D BIlo bi i tu 2-2 da nam i jednima i drugima nije bio poklonjen po jedan penal, a 2-2 je bas Milanov omijeni rezultat kad remizira:-D

avatar
Oldboy
Sunday, 10.01.2021
18:24
avatar
No rules
Sunday, 10.01.2021
15:28

Bravo za Kontea. Vrhunski trener koji uvijek uprska stvar, odlazi vise neznalice!