Dočekali ga na zicer, "800 miliona ti nije dovoljno ni za finale"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 18.04.2019.
10:59
Izvor: Sportske.net

Šest sezona, ogroman novac i neuspesi u Evropi, madridski mediji imaju omiljenog neprijatelja...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Španski mediji su jedva dočekali slom Sitija, jasno zbog Pepa Gvardiole.

Malo je reći da nije omiljen u Kastilji, delom jer je vodio najveću Barselonu u istoriji, a delom i zbog svog separatizma i pružanja podrške katalonskim pobunjenicima.

"Marka" je odmah precizno izračunala koliko je Gvardiola potrošio novca od odlaska iz Barselone i nikada nije stigao ni do finala Lige šampiona. Doduše, igrao je polufinala sa Bajernom i Sitijem, osvajao nacionalne titule, ali ono zbog čega je doveden nije napravio.

Doduše, za razliku od drugih Pep ne traži opravdanja, posle tri godine je boravak u Minhenu proglasio za neuspeh iako je dominirao u Nemačkoj, a osvojio je i titulu u Engleskoj, međutim, i ako je odbrani, jasno je, u slučaju da naredne sezone ne napravi ništa u Ligi šampiona, priča se da će otići godinu danas pre isteka ugovora.

Pep je, podsetimo, posle žetve trofeja sa Barsom, tri titule, dve Lige šampiona i sve svetske krune uzeo godinu odmora, a onda seo na klupu Bajerna. Tri puta je bio prvak Nemačke, dva puta uzeo kup, ima i svetsku titulu, ali je stao u polufinalima Lige šampiona.

U Sitiju PL prošle godine, dva Liga kupa, jedan ove, jedan prošle, i sada ispadanje u četvrtfinalu. Prošle godine je Pep izgubio od Liverpula u četvrtfinalu, u prvoj godini je zaustavljen u osmini finala.

A sada ono glavno, za šest godina od odlaska iz Barselone, Gvardiola je potrošio više od 800 miliona evra na pojačanja.

U Bajernu je kupio Gecea, Tijaga, Vidala, Benatiju, Daglasa Koštu za oko 200 miliona.

Mnogo više novca potrošio je u Sitiju, u pitanju je oko 600 miliona.

Naime, prve godine je doveo Gundogana, Stonsa i Gabrijela Žesusa, a onda naredne "razbio kasu".

Stigli su Bernardo Silva, Kajl Voker, Ederson, Mendi, Laport, Danilo, ukupan trošak 317 miliona evra.

Prošlog leta nije kupovao, izuzev Mareza za 67 miliona, izostala su pojačanja, ali je ukupno potrošen veliki novac za tri leta, rezultat je jedna titula, mada se bori za odbranu, jedna osmina finala i četvrtfinale Lige šampiona.

Nije dovoljno...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Friday, 19.04.2019
00:15

Onu Barcelonu koju je Gvardiola imao, pa i ja bi s njom osvojio titulu. Skoro pa trener im nije ni trebao samo dobar kondicioni trener da im odrzava kondiciju a za ostalo ne brini.
Gvardiola ima jedan problem, nema neki verziju B igre, neku tezervnu taktiku. Tacno znas kako ce igrati i sta ce raditi. Nema nekih iznenadjenja. I kad naletis na jakog trenera koji zna pripremiti taktiku sa jakim timom u zavrsnici takmicenja eto belaja.

avatar
Uncounquered
Thursday, 18.04.2019
16:31

Sto dovodi do zakljucka da nije imao trojku Mesi-Xavi-Iniesta, ne bi on video ni te 2 LS sto je osvojio sa Barselonom.

avatar
esadesad samoesad
Thursday, 18.04.2019
15:06

Nikad da naucite fudbalsku azbuku, imate razultat i pisete i pricate po razultatu, pa tako i vrabci znaju. Ajmo fudbalske neznalice dobro citajte. U Nemackoj se igra kup utakmica jedan mec, pa se dogodi da u polufinale igraju treceligasi i drugoligasi. A u Spaniji se igraju dvije utakmice, pa je nemoguce videti drugoligase. U LS se igraju dvije utakmice, pa zato kad su najbolji Barsa, Milan, Bajern, nemogu da osvoje LS, zato sto nemaju srece, desi se da golman ima svoj dan, greska igraca, greska sudija, sreca u zrijebu itd. ALI pazite dobro, kada bi imali LS velikih ekipa, koji bi igrali po sistemu svak sa svakim, kao u domacim ligama, e onda nebi bilo iznenadjenja, nebi bilo Lestera. Kad je Lester osvojio Ligu, najveci kandidati su igrali, kao da im je neko zabranio da pobjede. Sta hocu da Kazem Lester je zasluzeno osvojio Ligu, ali su u tome pomogli Engleski velikani, zato sto su bili nikakvi.

avatar
dock
Thursday, 18.04.2019
13:52

Novinarska objektivnost... Malo je polufinale, do finala doci, pa, to je p.. dim. Pored novca kao jedinog parametra po kome donosite zakljucke, dobro bi bilo da navedete i okolnosti zbog kojih je ispadao iz LS. Naftasi ne da nemaju razloga da ga otpuste, nego da mu se zavetuju do kraja zivota.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.04.2019
17:22

Hmmm... Tri sezone zaredom ispada od slabijih timova ako ne uspe ni sledece sezone to bi bilo to. On je samo zbog toga doveden. Trenutno nije nista vise uradio od Mancinija i Pelegrinija a potrosio je vise nego obojica zajedno. Njegov uspeh ce se meriti samo preko LS kao i u Bajernu.

avatar
dock
Friday, 19.04.2019
01:47

Nije doveden samo zbog LS. Nacin na koji igra Siti je nestvaran i na taj nacin, Pep definitivno podize rejting kluba. Za LS je potrebno dosta srece, kad bi bilo lako svako bi je osvajao, plus, makar 2 puta je Pep tesko pokraden od sudija u LS ovih 6 godina. Protiv Barse (Bajern) je igrao sa trecim timom zbog povreda. Poredjenje sa Mancinijem i Pelegrinijem je u najmanju ruku smesno. Kako god, takticki je TOT bio pregazen, al jednostavno nisu imali srece. Ocekujem tesku osvetu za vikend.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 18.04.2019
11:51

600 miliona, ej!

avatar
Algebrons
Thursday, 18.04.2019
12:47

Za 3 godina, što nas dovodi do cifre od 200 miliona godišnje, što je iznos koji potroši velika većina klubova (koji imaju određenih ambicija u LŠ) gotovo svake godine (Liverpul, Mančester, PSŽ, Real, Barselona...). Nije da ih branim, ali realno oni troše možda 10% više od ostalih velikana (i velikih trošadžija). Recimo Junajted je u tom periodu potršio okruglo 500 miliona. Barselona 700 miliona. PSŽ 640 miliona. Čelsi okruglo 600 miliona. Arsenal, koji se raspada, je potršio 450 miliona. Liverpul 450 miliona. Ljudi očekuju da Gvardiola potroši 20 miliona po prelaznom roku, a da rezultatski parira ovakvim budžetima - teško. Na sve to, on je preuzeo Siti koji je bio totalno istrošen i morao je iz temelja da menja tim i podmlađuje ga (stalo bukvalno 3-4 igrača, ostalo sve dovedeni momci mlađi od 25 godina). Na sve to, Siti je u tom periodu od prodaje igrača zaradio oko 200 miliona, pa se ne može reći da nisu prodavali.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 19.04.2019
00:15

Sta reci za Barselonu onda...

avatar
Jasminn
Thursday, 18.04.2019
23:21

Fazon je kakav tim dobijes u startu. Uzmi Aston vilu u Engleskoj i trebat ce ti milijarda samo da dodjes u rang sa Citiyem trenutno. Ne mozes sporediti igracki kadar Uniteda ili Liverlupa i Citya kakav je Grardiola, Klop i Mutinjo zatekli. Zatekao je jaci igracki kadar od oboice

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.04.2019
17:20

Cinjenica je da on ispada tri sezone zaredom od slabijih timova. Totenhem od leta 2017. doveo samo Mouru. Liverpul prosle sezone bio 50% slabiji nego ove sezone a Monako pre dve godine su bila deca. Nemas sta da ga branis njegov record u LS je katastrofa evo vec 7 godina zaredom. A ubedjen sam da je bilo VAR-a 2009. i 2011. ne bi osvojio ni sa Barsom je seti se Ovreba i crvenog Van Persiju u revansu 2011. kad je Arsenal imao rezultat za prolaz dalje. Ali sve se vraca. Cifre koje stavljas takodje nisu postene jer je bitno koliko si i prodao. Oni su prodavali neke klince a nijednog bitnog igraca. Mi npr. smo verovatno potrosili tih 600m ali smo prodali za preko 500m sigurno. Oskar 70m, Dijego 60, Matic 40 itd... On u postavi nema igraca koga nije platio bar 50m.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 18.04.2019
15:09

Ne treba 20, ali, da svaki put potrosi novih 200, i to je sigurno tesko preterivanje.

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Thursday, 18.04.2019
11:36

Gvardiola je menadzer isto kao i ja kad igram Fifu. Bukvalno mora da dodje u najbogatiji tim u toj ligi,promeni sve sto mu se ne svidja za ogroman novac i napravi polovican uspeh . Veci je trener Murinjo od njega. On je osvajao Ligu Sampiona sa Portom i Interom bez nekih vecih ulaganja. Ovaj kvazi trener ne moze bez Mesija da osvoji nista.

avatar
Jasminn
Thursday, 18.04.2019
23:22

Skitam ti kapu. Potrefi ga u bocu.

avatar
Milos Ilic_fb1
Thursday, 18.04.2019
11:20

Gvardiola je fantastican trener. Ali ce ga vecito pratiti tih par sezona u Barseloni. Imao je srecu da je na terenu imao nestvarne fudbalere koji bi i samnom na klupi ostvarili nestvarne rezultate. A sada se ocekuje da to ponovi sa igracima koji su, realno, za klasu ispod onih koje je imao u Barsi.

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 18.04.2019
16:46

To pokazuje njegovo neumece da promeni taktiku i prilagodi je fudbalerima koje ima,on fura istu ideologiju jos od barse,nista ne menja,pa nemas svuda iste fudbalere sa istim predispozicijama promeni malo probaj nesto ali je isuvise tvrdoglav.

avatar
Milos Ilic_fb1
Friday, 19.04.2019
11:05

Nije da ne menja, pogledaj kako igra siti ili kako je igrao bajern. To su iste osnove ali se prilagodjava igracima i timu koji ima.
Ali opet, osvojiti sve sto je on osvojio bez vanserijskih igraca je nemoguce, Inijesta, Cavi, Mesi, Buskec, Alba na vrhuncu... To su igraci kakvi se retko gde javljaju. Cak i jedan Kevin De Brujne koji spada medju najbolje i najkreativnije veznjake na svetu ne moze svecu da drzi Inijesti i Caviju

avatar
Bergkamp10
Thursday, 18.04.2019
16:47

Imao je Rajkardov tim i sistem,

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 18.04.2019
11:12

Sto se tice City-ja ako uzme FA kup i titulu itekako je dovoljno. PL je strasno jako takmicenje i mnogi trose ogroman novac bez rezultata. Fulam je slupao preko 100 miliona da opstane i ispao na pola prvenstva ...

avatar
BojanMC
Thursday, 18.04.2019
13:48

Ahaha. Sreca imaju englezi dosta kupova, osvojice nesto. Ako troše u engleskoj zašto ga stalno pobeđuju u ligi sampiona klubovi koji manje troše.. Hahaha.

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 21.04.2019
21:41

To je argument za ligu sampiona ali pare nisu potrosene za ligu sampiona nego za sva takmicenja. Posebno impresivno je obaranje svih rekorda od prosle sezone u ligi - dugo ide prica, lako je u Nemackoj sto ne dodje u Englesku - evo ga u Engleskoj i rasturio je sve i poobarao sve rekorde u drugoj sezoni u klubu.

avatar
BojanMC
Thursday, 18.04.2019
21:45

@Agent Provocateur
Za tri godine da mu je najveci uspeh polufinale ls, to je argument. Tuga od kluba i od trenera. Evropa je jedino merilo. Cak i da nisu eksplicitno rekli to je prvi cilj kluba, da ima medjunardoni trofej. Sa iskljucivo domacim trofejima klub ce tesko nabaciti imidz u svetu.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.04.2019
17:16

I to engleski klubovi :D Totenhem nikog nije kupio fakticki od leta 2017. godine.

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 18.04.2019
14:55

Masis poentu. Naravno da se ocekuje vise od cetvrtfinala i ispadanja od Monaka ili Totenhema ali odbrana titule i dva kupa su dobar rezultat. Ako ti je argument ahaha onda obidji mene