FIFA pokrenula postupak - Suareza čeka kazna od dve godine?

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.06.2014.
09:03
Izvor: Sportske.net

FIFA je pokrenula proceduru, Luis Suarez bi mogao da dobije drakonsku kaznu. Već jednom se desila naknadna presuda, kada je Mauro Tasoti 1994. polomio vilicu Luisu Enrikeu!

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Šta će biti sa Luisom Suarezom?

Prema jutrošnjim vestima, Svetska fudbalska federacija saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentativca Urugvaja.

On se izvukao na terenu, sudija Rodrigez Moreno nije primetio da je ujeo Đorđa Kjelinija, ali se ugriz jasno vidi na snimku, postoji i rana na ramenu italijanskog reprezentativca.

Blater je ranije ove godine podržao upotrebu video tehnologije, a sačekaće se izveštaj sudije.

Međutim, on nije video šta se desilo, pa se postavlja pitanje šta će napisati posle meča.

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz FIFA, svetska kuća fudbala je zatražila da joj se preda video snimak utakmice, a odluku će morati da donese pre subote, kada za plasman u četvrfinale igraju Urugvaj i Kolumbija.

Prema pravilima, za ovakve slučajeve kazna može da bude i 24 meča, ili 24 meseca.

Pitanje je tajminga, da li može da uloži žalbu, i time odloži kaznu, ipak, u slučaju Maradone koji je bio pozitivan na doping kontroli, igrač je odmah udaljen sa takmičenja.

Ovo je drugačiji slučaj, ali ne i presedan.

FIFA je upotrebila video tehnologiju 1994. kada je Mauro Tasoti u četvrtfinalu Mondijala laktom polomio vilicu Luisu Enrikeu. Tada je pregledan snimak i fudbaler Milana odmah kažnjen sa 8 mečeva. Italija je uložila žalbu, ali Tasoti nije igrao u polufinalu i finalu.

Dakle, ako FIFA bude kaznila Suareza, on je najverovatnije danas završio sa nastupom na Mondijalu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke