Francuzi slomili krila ''Super Orlovima''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.06.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici današnjeg programa u okviru osmine finala Mondijala u Brazilu, Francuska je posle bolje igre u drugom poluvremenu, uspela da slomi otpor Nigerije i izbori plasman među osam najboljih.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Popularni ''Super Orlovi'' su dugo odolevali protiv favorizovanih Francuza, ali je u finišu sve došlo na svoje mesto - 2:0 za Francusku, koja je peta selekcija koja je izborila plasman u četvrtfinale.

Tokom prvih 45 minuta nije bilo golova, ''Trikolori'' su imali inicijativu, ali su se Nigerijci odlično branili i pokušavali iz kontri i polukontri da eventualno dođu do gola.

Mreža Lorisa se u jednom trenutku i zatresla, ali je gol Emenikea poništen zbog ofsajda. Takođe, u finišu prvog dela igre viđena je i jedna možda i sporna situacija, kada je Evra ispred gola Francuza rukama zaustavio Odemvingija.

U nastavku, ''Trikolori'' su, kako je vreme odmicalo, postajali sve konkretniji u napadu, a sve više je golu Enejame pretio Karim Benzema.

Tako smo u 70. minutu videli stopostotnu priliku za Benzemu, ali opet nema gola. Bila je to njegova sjajna akcija sa Grizmanom, odbrana Nigerije je bila izigrana, ali je loptu posle šuta napadača Reala zakačio golman Enejama, dovoljno da uspori njen put ka golu, pa ju je na kraju jedan od defanzivaca Nigerije izbio ispred gol linije.

Nekoliko minuta kasnije, Kabaj je pogodio prečku, da bi u 78. minutu Enejama sjajno zaustavio još jedan udarac Benzeme, koji je ovog puta bio upućen pod prečku.

Ipak, usledio je korner, a onda je Enejama anulirao sve ovo pozitivno što je uradio u prethodnim intervencijama. Posle centaršuta sa desne strane, Enejama je istrčao ''u prazno'', uspeo je samo malo da zakači loptu, koja na kraju dolazi do Pola Pogbe, a fudbaler Juventusa udarcem glavom šalje loptu u nebranjenu mrežu - 1:0 za Francuze.

Nigerija do kraja nije uspela da uzvrati i eventualno ovj meč uvede u produžetke. Umesto toga, u nadoknadi vremena njihova mreža se još jednom zatresla, a ponovo su kapitulirali posle kornera.

Ovog puta Valbuena je sa leve strane uputio centaršut u peterac, Grizman je krenuo na tu loptu, ali mu je ona izmakla, pogodila Joba, a od kapitena Nigerije se odbila u nebranjenu mrežu, pošto je Enejama opet istrčao gde nije trebalo - 2:0, Francuska ide u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke