Grupa C - Zenit ugasio "svetlo", Monakov "minimalac"

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.09.2014.
22:47
Izvor: Sportske.net

Rusi za 20 minuta šokirali Benfiku. Leverkuzen promašio nekoliko šansi u prvom delu, Mutinjo doneo neočekivanu pobedu "Kneževima".

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

"Luš" je šokirao nekadašnji igrač Portoa, Brazilac Hulk. Lošaofsajd zamka domaćih, Šatov je asistent, Hulk ne prašta. Igrao se5. minut, već u 10. bomba Brazilca, problemi za Artura, ali su"Orlovi" nekako sačuvali mrežu. Ipak, nevolje su tek sledile, novakontra Rusa, Dani ispred Artura Moraeša koji ga ruši van kaznenogprostora, portugalski šampion ostaje sa desetoricom, iskusni golmanje morao u svlačionicu. I onda je praktično sve rešeno, poslekornera Vitsel postiže pogodak.

Belgijanac je glavom šutirao, lopta je prešla čitavim obimom gol liniju, Vitsel se nije radovao iz poštovanja prema bivšem klubu, Zenit vodi 2:0 i praktično je stavio domaće pred nemoguću misiju. Do kraja poluvremena još par šansi za goste, zvižduci navijača u Lisabonu, sa igračem manje Benfika nemoćna da uzvrati.

Luizao je pripretio u drugom poluvremenu, Lodigin je odlično intervenisao. Šanse da napune Benfiku imali su Hulk, a zatim Rondon za Zenit. Do kraja je Boašov tim mirno priveo posao kraju i osvojio startne bodove u grupi C.

Monako je ugostio Leverkuzen, bili su ofanzivniji na startu domaću, ali su Nemci pokušali preko Kastra što je bila i jedina šansa u uvodnom delu meča. Do poluvremena Belarabi je bio sam pred Subašićem, spetljao se, lako su "Farmaceuti" mogli da na poluvreme odu sa prednošću. U nastavku se nastavila igra između dva kaznena prostora, ali su "Kneževi" stigli do vođstva posle sat vremena.

Njihov verovatno najbolji igrač Mutinjo je uspeo da matira Lena posle akcije u kojoj je učestvovao i Berbatov i pošto je Spahića zakačila lopta. Slabiji tim je kaznio promašaje lidera Bundeslige iz prvog poluvremena.

To je preseklo goste, do kraja je probao Čahanoglu da svoj tim spasi poraza, ali je Subašić iz dva navrata zaštitio mrežu.

Ostalo je 1:0, Monaku su davane manje šanse, ali na kraju pobeda i praktično je sada sve otvoreno, mada će Zenitu mnogo značiti pobeda u Lisabonu.

Grupa C:

Monako - Leverkuzen 1:0
Benfika - Zenit 0:2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke