Grupa E - Veče u znaku Džerdana Šaćirija, Švajcarska ide dalje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.06.2014.
23:53
Izvor: Sportske.net

Rešene su sve dileme i u Grupi E na Mondijalu u Brazilu. Ekvador nije mogao više od boda protiv Francuske, što im nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala, jer je Džerdan Šaćiri imao svoj golgeterski šou protiv Hondurasa.

Beta/AP Photo/Felipe Dana
Beta/AP Photo/Felipe Dana

Povezane vesti

ŠVAJCARSKA - HONDURAS 3-0

Posle debakla protiv Francuske u prošlom kolu, mnogi su se pitali hoće li se Švajcarci oporaviti do meča sa Hondurasom, a oni su večeras sve skeptike demantovali.

Predvođeni trostrukim strelcem Džerdanom Šaćirijem, Švajcarci su uspeli da dođu do ubedljive pobede i plasmana u narednu rundu takmičenja na Mondijalu.

Trijumf Švajcarske Šaćiri je najavio već u šestom minutu, kada je postigao prelep gol, poslavši loptu u same rašlje gola golmana Valjadaresa, koji tu ništa nije mogao da učini.

A tek što je isteklo prvih pola sata igre, na semaforu je već bilo 2-0 za Švajcarsku, a ponovo je strelac bio Šaćiri. Ovog puta brza kontra, Drmić asistira za omalenog fudbalera Bajerna, a ovaj još jednim preciznim udarcem pogađa cilj.

Saradnja Drmića i Šaćirija viđena je na delu i u 71. minutu, kada je Šaćiri pogodio i treći put i postavio konačnih 3-0.

FRANCUSKA - EKVADOR 0-0

Brazil Soccer WCup Ecuador France

Francuzi su ubedljivim pobedama u prva dva kola navikli svoje navijače na goleade, ali večeras nisu bili na očekivanom nivou.

Iako su u većem delu drugog poluvremena imali igrača više, jer je Antonio Valensija isključen u 50. minutu, selekcija Didijea Dešama ne samo da nije uspela da postigne gol, već ni da stvori previše prilika, bar do samog finiša meča.

Prvo poluvreme je pogotovo bilo monotono, iako je Ekvadorcima bila neophodna pobeda kako bi zadržali šanse za plasman u osminu finala.

Tek u nastavku više uzbuđenja, prvo stativa koju je pogodio Grizman, onda pomenuto isključenje Valensije, ali i odlična kontra selekcije Ekvadora, koju nije realizovao Noboa.

Francuzi u većem delu meča gotovo bezopasni, a tek u završnici smo videli nekoliko pokušaja Benzeme, Žirua, kada se istakao i golman Ekvadora Domingez.

Konačna tabela Grupe E
: Francuska 7, Švajcarska 6, Ekvador 4, Honduras 0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke