Grupa F - Maestralni Mesi stigao Nejmara, Bosna se kasno probudila

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.06.2014.
19:54
Izvor: Sportske.net

Argentina novom pobedom potvrdila prvo mesto u Grupi F, uz još dva gola sve boljeg Lea Mesija, ali će Nigerija i pored poraza u osminu finala, pošto je u isto vreme Bosna i Hercegovina savladala Iran.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

ARGENTINA - NIGERIJA 3-2

Posle dve utakmice u kojima ni Argentina, ni njen najbolji igrač Leo Mesi nisu impresionirali, bez obzira na pobede, danas smo konačno videli jedno dopadljivo izdanje jednog od favorita za svetski tron.

Samo tri minuta bila su dovoljna da Leo Mesi zatrese mrežu Enejame. Di Marija je prethodno bio u odličnoj prilici, šutirao u desni donji ugao, ali se lopta odbijala od stative, pa od nigerijskog golmana i na kraju došla do Mesija, koji je sjajno pratio dešavanja i sa desetak metara poslao loptu u mrežu - 1:0.

Ali, samo što su krenuli sa centra, Nigerijci su uspeli da izjednače. Ahmed Musa je primio loptu na desnoj strani terena, odlučio se za udarac i preciznim šutem poslao loptu u suprotni ugao - 1:1.

Ono što može da zabrine Argentince jeste povreda Aguera, koji je u 28. minutu morao da izađe iz igre, a zamenio ga je Laveci.

A da Argentina na poluvreme ipak ode sa prednošću, ponovbo se pobrinuo Leo Mesi, ovbog puta iz slobodnog udarca sa preko 25 metara. Sjajan šut u levi ugao gola Enejame koji se nije ni pomerio - 2-1, a Mesi se ovim golom izjednačio sa Nejmarom na vrhu liste strelaca.

Kako je počelo prvo, tako je startovalo i drugo poluvreme - golovima na obe strane. Razlika je što su ovog puta prvi do gola stigli Nigerijci, ponovo preko Muse, koga je sjajno uposlio Emenike.

Međutim, već u 50. minutu Argentina ponovo dolazi u vođstvo. Posle kornera koji je iznudio Mesi, u gužvi pred golom Nigerije najbolje se snašao Roho, koji je i uz malo sreće uspeo da savlada Enejamu za konačnih 3-2.

BiH - IRAN 3-1

Brazil Soccer WCup Bosnia Iran

foto: beta

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na oproštaju od Mondijala ostvarila istorijski trijumf, svoj prvi na Svetskim prvenstvima, koji je ipak popravio ukupan utisak o učinku selekcije Safeta Sušića na ovom takmičenju.

Irancima je bila neophodna pobeda za plasman u osminu finala, ali večeras nisu uspeli da ponove onu sjajnu partiju iz meča protiv Argentine u prošlom kolu.

Trijumf selekcije BiH najavio je Edin Džeko u 23. minutu, lepim udarcem sa dvadesetak metara i minimalnu prednost Bosanci su uspeli da održe do kraja prvog poluvremena.

A da Iranci nemaju čemu da se nadaju, potvrdio je i Pjanić u 14. minutu nastavka meča, kada je posle asistencije Tina Svena Sušića duplirao prednost svog tima - 2:0.

Kakvu takvu nadu Irancima vratio je Reza Gočanejhad u 82. minutu, posle kornera i jedne sumnjive pozicije, ali je već u narednom minutu iz odlične kontre uzvratio Vršajević, koji je preciznim šutem iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao i postavio konačnih 3:1.

Tabela: Argentina 9, Nigerija 4, BiH 3, Iran 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke