Humels i Nojer odveli Nemce u polufinale!

Autor: Boban Filipović
petak 04.07.2014.
19:59
Izvor: Sportske.net

Poznat je prvi polufinalista Mondijala u Brazilu. To je reprezentacija Nemačke koja je minimlacem eliminisala velikog rivala Francusku.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Posle 90 minuta igre na 'Marakani' koja nije opravdala očekivanja, Nemačka je izašla kao pobednik iz duela sa Francuskom, pobedila sa 1:0 i plasirala se u polufinale. Čovek odluke bio je Mats Humels.

'Panceri ' su zapretili već u drugom minutu igre, ali je pokušaj Krosa sa distance izblokiran. Odgovor stiže preko Benzeme koji pokušava volej udarcem nakon centaršuta Valbuene, ali lopta ide pord gola.

Jedan nepotreban faul iz 12. minuta skupo je koštao Francuze. Toni Kros šalje odličan centaršut, Mats Humels dobija vazdušni duel sa Rafaelom Varanom i šalje loptu pod prečku Lorisovog gola – 1:0. Bio je to drugi gol štopera Borusije iz Dortmunda na ovom Mondijalu.

Sledi peroid zatišja sve do 25. minuta kada je Klose tražio penal posle jednog kontakta sa Debušijem, potom su zapretili Tomas Miler i Hevedes nakon prekida, ali rezultat se ne menja.

Francuska igra deluje bezidejno, Nemci odlično markiraju rivale i sjajno pokrivaju prostor, ali taj koncept puca u 34. minutu kada Grizman izbegava ofsajd zamku, proigrava Valbuenu, ovaj dobro tuče, ali Nojer se ne da prevariti. Benzema u nastavku akcije pokušava da iskoristi odbitak, ali zasmetao mu je Humels.

U samom finišu ponovo su Valbuena i Benzema zapretili, ali udarac glavom napadača Reala pogađa Humelsa u stomak i sprečava izjednačenje. Pokušao je Benzema do kraja velikog odmora još jednom iz solo-prodora, preslabo je to da bi se savladao Nojer, te posle prvih 45 minuta ostaje 1:0 za 'Elf'.

Početak drugog dela igre obeležen je inicijativom 'Galskih petlova', koji su odmah tražili penal zbog kontakta Švajnštajgera i Grizmana. Argentinski sudija Pitana ponovo odmahuje rukom.

Brazil Soccer WCup Germany France

Ekipe se smenjuju u napadima, francuski su češći, ali do 60. minuta nema većih uzbuđenja. Tada je Matudi dobro probio po levoj strani, izborio korner, Valbuena ga je slabo izveo, ali u nastavku akcije lopta stiže su nemački kazneni prostor, Varan je najviši u skoku, solidan pokušaj, ali nedovoljno da bi se savladao odlični Nojer.

Od tog trenutka Nemačka ponovo kontroliše situaciju na terenu, prenosi težište igre na protivničku polovinu, a nakon jedne greške Sakoa u opasnoj zoni, ukazala im se fina prilika da dupliraju prednost, ali pokušaj Tomasa Milera ide pored gola.

Francuska veza deluje nemoćno, preskače se sredina terena dugim loptama, iz jedne takve situacije pokušao je Grizman, ali šutira traljavo.

Na 15 minuta do kraja 'Trikolori' kreću ultra-ofanzivno (Remi je ušao umasto Kabaja), Benzema je imao dobru priliku pošto je zalomio Lama, ali mu Humels maestralnim uklizavanjem ulazi u šut i sprečava najgore. Negugo potom, s leve strane Matudi cilja bliži ugao, Nojer je nesavladiv.

Opasno je bilo ispred Nojerovog gola i u 80. minutu, odbrana 'Pancera' je delovana smušeno, umalo se nije završilo autogolom Humelsa.

Golman Nemačke hvata jednu loptu nakon kornera koji je proistekao iz prethodne akcije, baca kontru, Miler i Ozil je odlično razvijaju, rezervista Širle je bio u situaciji da sve reši, ali Loris nogama ostavlja svoj tim na prvenstvu.

Dešan baca sve karte na napad, na pet minuta pre kraja meča šalje i Olivijea Žirua na teren umesto Valbuene. To ostavlja još više prostora za kontre Nemcima, Širle je imao još jednu priliku, ovog puta mu se isprečio Varan.

Francuzi su do kraja pokušavali dugim loptama na Žirua, to nije donelo nikakav rezultat, šansa za produžetak ipak se ukazala u nadoknadi, Benzema je odlično šutirao, ali Manuel Nojer je ponovo na mestu, a  Nemačka ide u polufinale!








Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke