Irci bude sećanja na veliko slavlje, Azeri i Luksemburg za opomenu

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 07.12.2020.
19:37
Izvor: Sportske.net

Protiv sve tri selekcije nadmetali smo se u prošlosti.

Epa/Aidan Crawley
Epa/Aidan Crawley

Povezane vesti

Osim Portugalaca Srbija će se u kvalifikacionoj grupi sasati i protiv još tri reprezentacije koje neće biti potpuna nepoznanica našem timu.

Najsvežije sećanje budi selekcija Luksemburga, koja je iako po imenu tim sa fudbalske margine u poslednjem ciklusu kvalifikacija za EURO Srbiji poslužila za opomenu da svi danas igraju fudbal.

U oba duela naš tim je izašao kao pobednik, ali znatno teže nego što je to izgledalo na papiru.

Posebno se pamti duel u Beogradu kada su izabranima Ljubiše Tumbakovića najbolji fudbaleri Luksemburga dali čak dva gola.


Nešto lakše je bilo u gostima, ali se i tada mreža Marka Dmitrovića zatresla.

Nema diskusije da će upravo ovi skorašnji dueli sa fudbalerima iz najmanje države Beneluksa poslužili kao lekcija da u nadolazeće maksimalno uđu
.

baner

Ako smo protiv Luksemburga dobro prošli, to se nikako ne može reći za selekciju Azerbejdžana, čiji aveti prošlosti i dalje podsećaju na 2003. godinu i poraz zajedničke države Srbije i Crne Gore pod vođstvom selektora Dejana Savićevića.

I dalje nas hvata jeza na ime i prezime Gurbana Gurbanova, koji je postigao jedan od dva gola Azera u pobedi nad selekcijom SCG u kvalifikacijama za EURO 2004.

Daleko bolje smo prošli u kvalifikacijama za EURO 2008. kada smo oba puta pobedili potkavkasku selekciju, a posebno će se pamtiti gostovanje i ubedljivih 6:1 u našu korist.

Lepa sećanja budi Republika Irska, po svemu sudeći uz Srbiji jedini konkurent za prva dva mesta.

Svi još pamtimo "bombu" Aleksandra Kolarova u Dablinu koja name je pre tri godine otvorila vrata prethodnog Svetskog prvenstva.

U Beogradu je po kišnoj večeri bilo 2:2 godinu dana ranije.

Irci su na poslednjem učestvovali 2002. godine kada su se plasirali među 16 najboljih.

Neka im se agonija nastavi.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.12.2020
21:17

Nemoj tako, zasto ne bismo prosli Irci i mi?:-D I pre toga smo jednom vec igrali sa njima tj. protiv njih, to je bilo u onim kvalifikacijama za Euro 2000.