Još jedan preokret, Belgijanci brži od alžirskog autobusa!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.06.2014.
19:49
Izvor: Sportske.net

Iako su gubili na poluvremenu sa 1:0, reprezentativci Belgije su pokazali da se na njih može ozbiljno računati pošto su uspeli da preokrenu rezultat i da slave nad Alžirom sa 2:1 u prvoj utakmici grupe H.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

Ekipa Belgije je bila favorit pred meč sa Alžirom, tu reprezentaciju su mnogi svrstavali u favorite iz senke na ovom Svetskom prvenstvu, a nakon dosta muke ''Crveni Đavoli'' su uspeli da savladaju Alžirce sa 2:1 (0:1).

Alžir je odigrao dosta disciplinovano prvo poluvreme, ekipa Belgije je teško dolazila do njihovog gola,a prve ozbiljnije napade ''Crvenih Đavola'' videli smo u 19. i 21. minutu, šutirali su van Bujten i Aksel Vitsel, ali oba šuta nisu završila u golu.

Nakon toga je usledio šok za Belgijance. Čekali su ovakav trenutak u reprezentaciji Alžira, nakon jednog centaršuta loptu je u šesnaestercu primio Fehouli, Vertongen ga je povukao za ruku, a sudija je potpuno opravdano pokazao na belu tačku. Siguran izvođač bio je Fehouli koji je prevario Kurtou, bilo je 1:0 za afričku ekipu.

Sličnu igru koju je primenio Iran u jučerašnjem meču primenio je i selektor Alžira Vahid Halihodžić, a ta taktika je urodila plodom do kraja prvog poluvremena, rezultat je ostao nepromenjen uprkos pokušajima Belgijanaca koji su izgledali izfrustrirano u pojedinim trenucima prvog dela.

Ispostavilo se na kraju da je belgijski selektor napravio ključne izmene u drugom poluvremenu. Lukaku nije zadovoljio, baš kao i Čadli, pa su obojica zamenjeni veoma brzo, prvi u 60. minutu, a drugi već na poluvremenu. U igru je kasnije ušao i Felaini, čovek preokreta, ispostaviće se na kraju.

Pojačavali su Belgijanci, bili su sve bliži golu, a potpuno zasluženo izjednačenje doneo im je upravo pomenuti fudbaler Mančester Junajteda. Nakon jednog odličnog centaršuta De Brujna Maruan Felaini je sjajno reagovao, zakačio je loptu glavom iako je bio licem okrenut od gola, a loptu je poslao od prečke u gol za veliku radost belgijskih navijača.

Bio je to prvi gol Maruana Felainija još od 28. avgusta i meča Liga kupa dok je igrao u Evertonu.

Samo deset minuta je trebalo Belgiji da stigne do prednosti. Sjajno je išla kontra Belgijanaca, Azar je odlično povukao loptu i proigrao Mertensa koji je tukao ka golu rutinski savladao golmana Alžira za 2:1.

Do kraja su Belgijanci uspešno sačuvali prednost koja ih je dovela do prvog mesta u grupi H, barem do večerašnjeg meča Južne Koreje i Rusije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke