Jović je Ajntrahtova talija, Srbin "doneo" remi u Frajburgu!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 20.01.2021.
22:27
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Reala ponovo ušao sa klupe.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nekoliko zanimljivih utakmica viđeno je večeras na terenima širom Nemačke, a najviše razloga za slavlje imali su fudbaleri Arminije iz Bilefelda.

Ipak, najviše golova viđeno je na meču u Frajburgu gde je domaći tim odigrao 2:2 protiv Ajntrahta iz Frankfurta u duelu 17. kola Bundeslige.

Gosti iz Frankfurta, za koje je Luka Jović ušao u drugom poluvremenu, poveli su već u šestom minutu kada je Amin Junes postigao lep pogodak nakon izuzetnog pasa.

Rani zaostatak kao da je motivisao domaćina, pa mrežu gostiju pogodili u 32. minutu kada je Roland Salai izvrsno lobovao golmana Ajntrahta.

Usledilo je uzbudljivih 15-ak minuta do kraja prvog poluvremena, gol je visio u vazduhu na obe strane, ali su mreže ipak ostale mirne do odlaska na odmor.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u nastavku, a prvi do gola su došli fudbaleri Frajburga kada je Nil Petersen bio najprosebniji nakon obijene lopte zatresavši mrežu.

Trener gostiju je pokušao da nadomesti zaostatak uvođenjem Luke Joviča u 66. minuta, a 10 minuta kasnije protivnički prvotimac Kevin Šoterbek je to učinio umesto Srbina. Na semaforu je stajalo 2:2.

Fudbaleri Arminije iz Bilefelda ostvarili su značajnu pobedu na domaćem terenu protiv Štutgarta slaveći sa 3:0 čime su izbegli da se nađu u zoni ispadanja.

Vođstvo novajliji u ligi doneo je iskusni napadač Fabijan Klos u 27. minutu, a u 47. minutu sve je bilo rešeno kada je Marc-Oliver Kempf nesrećno poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Golovima tu ipak nije bio kraj, pa je konačnu tačnu na meč stavio japanski vezista Ricu Duan u 86. minutu.

Štutgart je tako stigao do drugog uzastopnog meča bez pobede, pa će ostati na 10. mestu.

U jednom od derbija vanrednog kola Red Bul Lajpcig prekinuo je niz od dva meča bez trijumfa tako što je savladao Union iz Berlina 1:0 na domaćem terenu.

Strelac jedinog gola na meču, kojim su održali priključak za vodećim Bajernom, bio je Emil Forsberg u 70. minutu na asistenciju Danija Olma.

Iako ni domaćin nije obilovao prilikama, gosti iz Berlina su završili meč bez upućenog udarca ka golu nemačkog predstavnika u Ligi šampiona. čime su prekinuli izuzetnu seriju ligaških mečeva bez poraza.

Fudbaleri Bajerna teškom mukom su se vratili za Minhen sa komšijskog derbija u Augzburgu pošto su do pobede došli sa penala u 13. minutu.

Strelac je bio, ko drugi, nego Robert Levandovski, koji je iskoristio najstrožu kaznu dosuđenu nakon prekršaja Ranija Kedire.

Promašaje Bajerna moga je da kazni rezervista domaćih Fredrik Jensen, ali je njegov udarac sa penala u 77. minutu završio na stativi.

  function resetIframeHeight(o) {    o.style.height = o.contentWindow.document.documentElement.scrollHeight + 'px';  }  
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke