Konteova jasna poruka: "Hari, pokaži da si među najboljima u istoriji!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 07.04.2022.
18:57
Izvor: Sportske.net

Totenhem je u poslednjih šest mečeva u Premijer ligi ostvario pet pobeda pa je četvrti na tabeli.

 EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je danas da je zadovoljan što je ekipa napredovala i pokazala zrelost u prethodnim utakmicama i ocenio da je pravo vreme da fudbaler Hari Kejn pokaže da je jedan od najboljih napadača u istoriji.

Posle četiri poraza u pet utakmica početkom godine, Totenhem je u poslednjih šest mečeva u Premijer ligi ostvario pet pobeda pa je četvrti na tabeli, na mestu koje vodi u Ligu šampiona. Konteova ekipa popravila je igru u odbrani, nije primila gol u tri od poslednjih šest premijerligaških mečeva, a popravila je i efikasnost.

"Moramo da nastavimo da igramo onako kako igramo u ovom periodu, posle napornog rada mnogo smo napredovali. U prošlosti smo pobedjivali u utakmicama, ali sada počinjem da vidim zrelost u mojoj ekipi, čvrstinu i samopouzdanje da u svakom meču pokušavamo da osvojimo tri boda", rekao je Konte za Skaj.

"U ovoj ligi svaka utakmica je veoma teška, ali u poredjenju sa prošlim utakmicama, moja ekipa je mnogo napredovala i lakše joj je da se suprotstavi protivnicima. Važno je i to što sam imao više vremena da radim sa igračima. Ne treba zaboraviti da sam došao u novembru i nisam proveo sa ekipom onoliko vremena koliko su proveli drugi treneri sa svojim ekipama. Nisam imao ni pripreme da izgradim ekipu sa igračima koje sam želeo da dovedem na leto", dodao je on.

Konte je rekao da je bilo važno da provede više vremena sa ekipom kako bi poboljšao druge taktičke i fizičke aspekte i da se tim sada priprema da igra utakmice na šest do sedam dana, umesto na mečeve koji su se igrali na dva do tri dana.

"To je potpuna promena, kada možete da se dobro pripremate za utakmice. I to je jedan od razloga što je ekipa napredovala", dodao je italijanski trener.

Od njegovog dolaska u formu se vratio napadač Hari Kejn, koji je tokom niza dobrih rezultata postigao pet golova i imao je pet asistencija. Kejn je od dolaska Kontea postigao 11 golova, od ukupno 12.

Konte je rekao da kapiten Engleske ima vremena da postane jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala.

"Mislim da Hari Kejn zaslužuje važno mesto u svetskom fudbalu. Hari je u pravim godinama da pokaže da može da bude jedan od najboljih na svetu, takođe i u istoriji. On to već radi, pošto je postigao mnogo golova za klub i reprezentaciju, gde je kapiten", naveo je Konte.

"U pravim je godinama da se konsoliduje i da bude jedan od najboljih na svetu sigurno. Njegova uloga nije tipična jer je 'devetka', ali može da postane 'desetka' zbog svog kvaliteta. Može da pošalje loptu gde god želi, a mi maksimalno pokušavamo da iskoristimo ono što on može da uradi", dodao je Konte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke