LE - AZ preskočio Partizan, Ljajić tragičar u Istanbulu, Kolarov bez pobede u nadoknadi!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 24.10.2019.
20:57
Izvor: Sportske.net

Odigrana je polovina susreta trećeg kola Lige Evrope.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Grupa A

Karabag - APOEL 2:2

Kazahstanci su poveli već u trinaestom minutu preko Kinta, ali su Kiprani bili bolji u nastavku i uspeli sa autogolom Medvedeva i Halleniusa da odu sa minimalnom prednošću na pauzu. Ipa domaći su uspeli da poravnaju na 2:2 u 58. minutu preko Ailtona, asistent je bio Kintana.

U gostujućem sastavu svih devedeset minuta su odigrali Matić, Savić i Pavlović.

Grupa G

Porto - Glazgov Rendžers 1:1
Jang Bojs - Fejenord 2:0


Remi u "Zmajevog gnezdu" ostavlja Portugalce i Škotlanđane sa po četiri boda iz tri meča. Golovo su postigli Diaz za Porto i Morelos za goste.

Remi dva rivala je iskoristio Jang Bojs koji sada zauzima poziciju lidera pošto su savlladali Fejenord. Švajcarci su slavili zahvaljujući penalima, prvi put je Asale bio precizan a drugi Nsame za pobedu od 2:0.

Grupa H

CSKA Moskva - Ferencvaroš 0:1
Ludogorec - Espanjol 0:1


Moskovljani ostaju i dalje na zadnjem mestu svoje grupe, ruski predstavnik nema nijedan osvojeni bod pošto je Ferencvaroš uspeo da slavi golom Varge samo četiri minuta pre kraja utakmice.

Espanjol nastavlja sa sjajnom formom u gostima, ovog puta su Razgardu savladali Ludogorec minimalnim rezultatom. Pobedu Kataloncima donosi Kampuzano golom još u trinaestom minutu, koji sa ovih tri boda preuzimaju mesto lidera od bugarskog predstavnika.

Grupa I

Gent - Volfsburg 2:2
Sent-Etjen - Oleksandria 1:1


Gent je pretrpeo zamalo da pretrpiprvi poraz u grupi, "vukovi" su uspeli da povedu na gostovanju u Belgiji zahvaljujući golovima Veghorsta i Viktora u prvom poluvremenu. Nadu domaćima daje Jaremčuk golom pred kraj prvog poluvremena, isti igrač izrasta u pravog heroja domaćeg tima pošto postiže gol za 2:2 u 94. minutu.

Brazilac Gabrije je obeležeio meč u Sent-Etjenu, defanzivac domaćih već u osmom minutu postiže gol za vođstvo Francuza, ali isti igrač postiže autogol samo šest minuta kasnije. Ukrajinci su se odbranili do kraja i osvojili bitan bod na strani za nastavak takmičenja.

Grupa J

Bašakšehir - Volfsberger 1:0
Roma - Borusija Menhegladbah 1:1


Turci stižu do svoje prve pobede u ovogodišnjoj Ligi Evrope, u Istanbulu se slave tri boda zahvaljujući Kahvečiju i golu u 78. minutu

Roma je na "Olimpiku" povela zahvaljujući golu Zaniola u 32. minutu, ali su ih Nemci neprijatno iznenadili golom Štindla iz penala u 93. minutu meča.
Aleksandar Kolarov je odigrao svih devedeset minuta u sastavu domaćih.

Grupa K


Bešiktaš - Braga 1:2
Slovan - Vulverhemton 1:2


Portugalci su uspeli da izjednače u Istanbulu. Braga nosi tri boda zahvaljujući golovima Horta i Eduardo deset minuta pred kraj utakmice, kod domaćih je pogodio Najir, ali je Adem Ljajić zasigurno tragičar meča. Srpski reprezentativac je promašio penal za vođstvo u 74. minutu, ovo je treći poraz turskog tima.

"Vukovi" su uspeli da okrenu u Bratislavi posle zaostatka u prvom delu igre. Sais i Himenez iz penala donose tri boda sa gostovanja u Češkoj, dok je Sporar pogodio u 11. minutu za domaći tim. Englezi će ostati bez Žote na narednom meču zato što je Portugalac uspeo u 30 sekundi da dobije dva žuta kartona.

Grupa L

AZ Alkmar - Astana 6:0
Partizan - Mančester Junajted 0:1


Holanđani su izrešetali Astanu ubedljivo. Strelci za AZ su bili Kopmeiner dvaput iz penala, Boadu, Stengs, Sugavara i Idrisi pred sam kraj meča. Holanđani su ovom pobedom preuzeli drugu poziciji Partizanu koji nije uspeo da napravi nešto više u duelu sa Junajtedom, o tom meču više OVDE.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke