Liga 1 - Marsej odneo bodove iz Nanta, Rems nezaustavljiv!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 01.02.2023.
20:54
Izvor: Sportske.net

Het-trik Baloguna.

EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpika iz Marseja došli su do važnog trijumfa u 21. kolu francuske Lige 1. Ekipa koju sa klupe predvodi hrvatski trener Igor Tudor slavila je sa 2:0 na gostovanju Nantu.

U veoma tvrdoj utakmici nije bilo puno prilika. U prvom poluvremenu najbolje su imali Blaz za Nant, odnosno Malinovski za ekipu Marseja, ali su mreže mirovale.

Trenutak odluke dogodio se u 57. minutu kada je nesrećni štoper Nanta Žoao Viktor, u pokušaju da zaustavi Džengiza Undera koji se našao u fantastičnoj šansi, poslao loptu u svoju mrežu i tako rešio pitanje pobednika.

U trećem minutu sudijske nadoknade Marsej je potvrdio trijumf golom novajlije Azedina Unahija koji je u ovom prelaznom roku došao iz Anžea.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Rems koji se klupe predvodio 30-godišnji trener Vilijam Stil, kojem smo pisali. Rems je kod kuće posle preokreta sa 4:2 savladao Lorijen i upisao 13 utakmicu bez poraza.

Gosti su posle 36 minuta vodili sa 2:0. Golove za Lorijen postigli su Enco Le Fe u 10. i Ibrahima Kone u 36. minutu.

Rems je do kraja poluvremena smanjio prednost rivala golom Folarina Balaguna sa penala u 44. minutu.

Domaći su izjednačili u 51. minutu pogotkom Kamorija Dumbije, a onde je usledio potpuni preokret u režiji ovog igrača. Dumbija je u 61. minutudoveo svoj tim do vođstva, a het-trik za tri boda svog tima kompletirao je samo tri minuta kasnije.

U ostalim utakmicama koje su počele u 19 sati Tuluz je kod kuće bio bolji od Troe sa 4:1, Anže je sa 2:1 bio bolji od Ažaksjo, dok su meč bez golova odigrali Lil i Klermon.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke