Nemci, čuvajte se "prokletstva"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.07.2014.
14:07
Izvor: Sportske.net

To što se nekoga rasturili ne mora da znači da ćete na kraju biti na vrhu. Pogled u prošlost, kako su završile reprezentacije koje su "napunile" rivale na Mondijalu?

Beta/AP Photo/Leo Correa
Beta/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Nakon neverovatnog trijumfa od 7:1 nad Brazilom u polufinalu u sred Južne Amerike reprezentacija Nemačke se plasirala u finale ovogodišnjeg Mundijala, ali će osim svog rivala imati i mnogo istorijskih činjenica protiv kojih će morati da se bore.

Naime, nakon pobeda sa velikom razlikom favoriti su često ispadali u sledećoj utakmici sa Mundijala, evo i tih primera.

U četvrtfinalu 2010. godine na Mundijalu u Južnoj Africi Nemačka se sastala sa Argentinom, a rezultat je bio 4:0 u korist ekipe koju je vodio Joakim Lev. Ipak, odmah u narednoj fazi su ispali od Španije u polufinalu i nisu imali priliku da se nadmeću za trofej.

U grupnoj fazi 2006. godine u Nemačkoj Argentina je savladala Srbiju i Crnu Goru rezultatom 6:0, a nakon te utakmice nisu uspeli da zabeleže pobedu u 90 minuta i ispali su u četvrtfinalu nakon izvođenja penala.

U grupnoj fazi 2002. godine Nemačka je ''razbila'' Saudijsku Arabiju rezultatom 8:0, a u sledećoj utakmici su odigrali samo 1:1 sa Republikom Irskom. Klose i drugovi su, ipak, došli do finala, ali su tamo poraženi od Brazila rezultatom 2:0, a oba gola su bila delo Ronalda.

Mađarska je savladala El Salvador rezultatom 10:1 davne 1982. godine, ali nije uspela da prođe grupnu fazu.

Zapadna Nemačka je savladala Meksiko sa 6:0 u prvoj rundi na Svetskom prvenstvu 1978. godine, ali je odmah nakon toga odigrala samo 0:0 sa reprezentacijom Tunisa da bi nakon toga ispala u drugoj fazi takmičenja.

Godine 1974. Jugoslavija je igrala sa Zairom i postigla je čak 9 golova, afrički fudbaleri nisu niti jedan. Ipak, do kraja šampionata Jugoslavija je postigla samo jedan gol i drugu fazu je završila na poslednjem mestu u grupi.

Tradicija nikako nije na strani Nemaca, neko bi rekao da bi trebalo da ''sačuvaju koji gol'' i za finale. Mogu li do Boginje?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke