Nervozno u Firenci, "Aeroplanino" pred ambisom?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 20.05.2019.
23:44
Izvor: Sportske.net

Jedan od većih klubova Serija A se nalazi u veoma ozbiljnoj situaciji.

Epa/Daniel Perez
Epa/Daniel Perez

Povezane vesti

Jučerašnjim minimalnim porazom od strane Parme autogolom Žersona, čelnici i igrači Fiorentine se nalaze pred ispadanjem iz Serije A. Položaj koji niko pred početak sezone nije mogao ni da naslućuje.

Tim koji u svom timu ima igrače poputa Milenkovića, Kijeze, Simeonea i ostalih bi trebao da se bori za evropske kvalifikacije, ali izgleda da ih karma sustiže zbog otkaza Stefano Pioliju.

Kao zamenu su doveli Vinćenco Montelu, koji nastavlja da "briljira" u svom drugom mandatu kod "Ljubičastih".

Bivši stručnjak Milana i Sevilje je vezao šest poraza zaredom, od kada je ponovo vraćen na poziciju glavnog trenera 10. aprila uspeo je da osvoji samo jedan bod, i to odmah na početku protiv Bolonje.

Od tada su usledili porazi od Parme, Sasuola, Empolija, da ne pominjemo one od Juventusa, Milana i Atalante koji su mogli i biti očekivani.

"Ljubičasti" su sada u takvoj situaciji da se u narednom, poslednjem kolu Serije A bore sa direktnim rivalom za opstanak, Đenovom koja je trenutno na 18. mestu.

Nikola Milenkovic Djovani Simeone Juventus Fiorentina

Ispadanje bi donelo veliko razočaranje, navijači već nedeljama protestuju protiv vlasnika kluba, porodice Dele Vale. Ostaje nada bi se uz podršku tih istih navijača, "Ljubičasti" konačno trgnu naredne nedelje na "Artemio Frankiju", posledica ispadanja u Seriju B bi bilo nemerljive.

Počev od toga da bi ih pomenuti najbolji igrači verovatno odmah napustili. Ostaje da se vidi da li Montela može zabeležiti konačno pozitivan ishod na stadionu u Firenci posle šest kola, čak i bod bi bio dovoljan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 21.05.2019
08:59
avatar
Leito74
Tuesday, 21.05.2019
06:30

Koliko je bio dobar fudbaler toliko je los trener.. Ja ne mogu da vjerujem da on moze da trenira neku ekipu.. Realno njegov kalibar je Arsenal iz Tivta

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 21.05.2019
02:33

Jedina sreća Fiorentine je što Empoli igra protiv Intera kome je pobeda potrebna kao hleb nasušni, potrebna je i Empoliju, ali mislim da je Inter daleko jači...

avatar
Uncle Fester
Tuesday, 21.05.2019
00:16

Idealan trener za Juventus!!!