Neverovatno! Pobeda samo podgrejala sumnje, kada će Zidan napustiti Real?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.12.2020.
11:25
Izvor: Sportske.net

Za razliku od nekih ranijih perioda, ni trijumf protiv Borusije nije skinuo pritisak u javnosti. Zbog čega je Zidan sumoran?

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Real je preživeo. Kako smo i pisali, Zinedin Zidan dobija mečeve odluke, ali je nakon utakmice rekao da sigurno neće postati novi Ser Aleks. Tačnije, on ne namerava još dugo da se bavi trenerskim poslom, a bez obzira na ishod sezone mogao bi da napusti Real.

Razlog?

Neslaganje sa politikom Pereza.

Trojici igrača ističe ugovor, Modriću, Vaskezu i Ramosu, i dok će kapiten najvervoatnije ostati, prva dvojica će napustiti klub. Nije tajna da je Zidan nezadovoljan ekipom, odnosno da je upozorio predsednika da tim nema dovoljno kvaliteta, ali da je od njega traženo da podmladi tim i više pažnje obrati na mlađe igrače.

Problem je što Zidan nema poverenja u neke od mlađih igrača, mnogi smatraju da je pobeda protiv Gladbaha delo igrača i da Zidan i dalje ne veruje da tim može daleko.

Realno, Gladbah je dobar tim i ništa više, Inter je zarobljenik Kontea, Šahtjor koji je dobio Real u Ukrajini ipak igra daleko od kuće, a i Madriđani su imali dosta sreće tokom jeseni.

baner

Sada se priča da će se to vratiti na drugoj strani, ako izgube Madrilenjo, odbrana titule postaje nemoguća misija.

No, pogrešno je otpisivati Zidana. Ono što se mora reći je da tim bez ozbiljnih pojačanja nema budućnost, a za tako nešto nema novca, ma šta se govorilo. Sada je Mbape daleko, Perez ne želi da sarađuje sa Rajolom i proba da dovede Pogbu, a igrači koji su stigli pre dva leta ne nude neku garanciju, niti puno dobijaju šansu.

Bilo kako bilo, mediji nisu blagonakloni kada je Zidan u pitanju, tvrde da nije slučajno što veliki broj mlađih igrača nazaduje, da se oslobodio Reguljona bez razloga, da je vratio Odegarda koji sada gubi godinu, da je Jović već prošlost. Takođe, garantovao je za Azara, Belgijanac je razočarao u ovih 18 meseci, mada je stalno povređen.

baner


Kritike ne čude, jer javnost neće zavarati prvo mesto u grupi, Real je gubio od Kadiza i Alaveša, ne čini se da tim ima prostora za napredak. Licitira se i sa protivnicima u grupi, jasno je da će Real ući kao favorit jer je na kraju krajeva nosilac, ali mnogi smatraju da bi teško prošli Lajpcig, ili čak Atalantu i Lacio, mada je to ipak preterano reći.

U svakom slučaju, Real je odahnuo nakon pobede, ali sada mora da pobeđuje u seriju u prvenstvu, kako bi se vratio u borbu za titulu. Mnogi sumnjaju da su za to sposobni...

A ako ne bude trofeja, gotovo je sigurno da će Zidan otići iz Reala.

"Mislim dan po dan, nemam nikakve druge planove"
, rekao je sinoć novinarima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Friday, 11.12.2020
02:03

Real je ove sezone klub koji je gubio utakmice od Alavesa, Valensije, Kadiza, Šahtjora u obe utakmice i tako došao u situaciju da mora pobediti i Sevilju i Borusiju. I šta se onda dešava? Naravno Real pobeđuje i Sevilju i Borusiju, dolazi na čelo svoje grupe u LŠ i sada će sasvim sigurno pobediti i Atletiko, bilo da Atletiko odigra sklanjalicu ili da ih sudija opljačka, na šta 'čovek bez dlake na jeziku' Čolo Simeone tradicionalno neće imati nikakvih primedbi. Dakle Alžirac pojmaš pod pritiskom postaje magic ZiZu ili je u pitanju najobičnija prevara i nameštaljke Kraljevskog kluba? Mislim da nije teško dati odgovor na to pitanje. :D

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 10.12.2020
13:48

I onda dobice Atletiko i opet bice genijalac ... Tako je to , svake godine isto ! Koji tim bi 'preziveo' Bejla ( propadanje ) , Ronalda ( prodaja ) , Azara ( 77povrede ) i Asensia ( najteza povreda ) , a da opet bude koliko toliko konkurentan ? Covek sa Vinia i Rodriga od prve minute u LP mora da igra , ko je kriv , on ?! Real ima tacno dva igraca svetske klase ( znate svi koji ) i jos ne puno toga ...

avatar
LFC*19
Friday, 11.12.2020
14:17

bogome atletiko niko nece dobit ov godine tamo u spaniji... Ni real ni barsa ove god. Colo ce uzet sa onim njegovim fudbalom :)