Niko kao Nemci!

Autor: Miloš Marković
sreda 09.07.2014.
10:14
Izvor: Sportske.net

Brojke su neumoljive, kada je Nemačka u pitanju statistika nikako nije kao bikini, već jasan pokazatelj snage i nadmoći.

Beta/AP Photo/Leo Correa
Beta/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Nemačka je svoje ime već upisala u istoriju svetskog fudbala, sinoćni rezultat je najubedljivija pobeda u polufinalu ikada na Mundijalima, Germani su poslali jasno upozorenje Argentincima i Holanđanima.

Govoreći o Lalama, vredi pomenuti da Holanđani imaju danas priliku da eventualnom pobedom, i još eventualnijim osvajanjem titule, upišu pobede nad svim reprezentacijama od kojih su gubile finala Svetskih prvenstava do sada – protiv Španije su poraženi 2010. godine, Argentina ih je tukla 1978. i Nemačka 1974.

Ipak, ako Nemci budu igrali upola ubedljivo kao sinoć, neće im biti lako, ni njima ni Argentincima, ko god da se plasira u finale.

Da se vratimo Pancerima...

Sinoćna utakmica je Nemce izbacila na prvo mesto večite liste najboljih reprezentacija sveta kada su u pitanju postignuti golovi. Nemačka je do sada ukupno na Mundijalima postigla 223 pogotka, naspram brazilskih 221.

Vredi pomenuti da su Nemci učestvovali na 18 SP, na dva manje od Brazilaca.

Interesantan podatak je taj da je Nemačka sinoć postigla dva gola više nego što je engleska to učinila na poslednja dva Mundijala, a pobeda im je omogućila osmo učešće u finalu Svetskih prvenstava, za dva više od prve najbliže nacije.

Sa druge strane, Brazil je sinoć primio onoliko golova koliko je primio na poslednjih 9 Mundijala zajedno!

Jedna od brojki koja je ipak najviše zadivila svet je svakako Kloseova istorija – Nemac je stigao do brojke od 16 golova na Mundijalima, prestigao je Ronalda i postao najbolji strelac ikada na Svetskih prvenstvima.

Video klip koji možete pogledati u prilogu možda i na najbolji mogući način ilustruje sinoćnu pobedu Nemaca.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke