Novinari naljutili Klinsmana: ''Ne dogovaramo ništa, hoću da pobedim!''

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.06.2014.
17:02
Izvor: Sportske.net

Ekipa Jirgena Klinsmana je odigrala nerešeno sa Portugalom u drugom kolu grupe G, pa ih sada samo bod deli od plasmana u drugu fazu, odnosno osminu finala.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

Nemačka i SAD će se sastati u poslednjem kolu grupe G na Svetskom prvenstvu, a nerešen rezultat biće dovoljan obema ekipama da se plasiraju u drugu fazu Mundijala. Nemačka bi u tom slučaju bila prva, a reprezentacija SAD-a druga.

Naravno, odmah su počele spekulacije i prisećanja čuvenog meča iz 1982. godine kada je Zapadnoj Nemačkoj i Austriji odgovarao rezultat od 1:0 u korist Nemaca kako bi se plasirali dalje. Tada je Alžir ostao praznih šaka, pošto se upravo taj rezultat i desio.

Klinsman je upitan da li će njegova ekipa igrati na nerešeno u meču sa Nemačkom, a ''pecnut'' je i pitanjem da li se priseća utakmice Zapadne Nemačke i Austrije.

Pitate me za neku utakmicu koja se desila pre 30 i više godina. I u pitanju je istorija Nemačke, ne SAD-a.

Ako pogledate našu istoriju, mi ne čekamo da se nešto desi, već sami sebi krojimo sudbinu. Da je tako, Meksiko ne bi bio na SP jer smo pobedili Panamu kako bismo ostali pošteni do kraja.

Dakle, ne razmišljam o nerešenom rezultatu sa Nemačkom. Oba tima će ući u utakmicu želeći pobedu i prvo mesto u grupi.“, rekao je Jirgen Klinsman.

Postoji dosta veza između Nemačke i SAD-a, pored Jirgena Klinsmana koji je Nemac čak pet fudbalera ima nemačko nasleđe. Pored toga, poznato je da su Klinsman i Lev u odličnim odnosima.

„Jogi (Lev) radi svoj posao, a ja svoj. Dobri smo drugovi, ali obojica želimo da se nađemo u drugoj fazi.“, rekao je on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke