Ovo je naš tim drugog kola Mondijala

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 23.06.2014.
16:48
Izvor: Sportske.net

Nezahvalno je izabrati idealnih 11 iz 32 reprezentacije i 16 utakmica od kojih je bar 10 bilo iznad nivoa, te smo se odlučili za sledeću 'idealnu' postavu u ultra-ofanzivnoj formaciji 4-1-3-2.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Golman – Giljermo Očoa. Meksikanac je skinuo sve protiv Brazila, začarao mrežu i uprskos tome što su i neki drugi golmani branili odlično, 'šestoprsti Memo' zaista nema konkurenciju.

Brazil Soccer WCup Brazil Mexico

Desni bek – Fabijan Džonson. Američki reprezentativac je odigrao odlično, bio veoma aktivan u ofanzivnim zadacima, nekoliko puta ozbiljno ugrozio gol Portuglaca Beta, a od Kristijana Ronalda nismo imali prilike da vidimo 'bog zna šta' dok je bio pod njegovim nadzorom.

WCUP US The German Americans Soccer

Štoper – Gari Medel. Čile je upisao prvu pobedu nad Španijom u svojoj istoriji, plasirao se u 18 finala i poslao kući svetske šampione. Medela 'nagrađujemo' mestom u idealnom timu jer 'Furija' nije uspela da postigne gol.

Brazil Soccer WCup Spain Chile

Štoper – Rafa Markez. Iskusni Meksikanac se kao lav borio protiv Brazila, odigrao je partiju kao iz svojih najboljih dana i vremena kada je bio član Barse.

Brazil Soccer WCup Brazil Mexico

Levi bek – Alvaro Pereira. Ovaj Urugvajac se onesvestio na meču protiv Engleske koji je bio biti ili ne biti za njegovu reprezentaciju. Iako je lekar zahtevao momentalnu izmenu, Pereira nije hteo da čuje, već je nastavio da izgara po terenu.

Brazil Soccer WCup Uruguay England

Zadnji vezni – Džermajn Džons. Izjednačujući gol ovog Amerikanca (bivšeg Nemca) protiv Portugala je među najlepšima u dosadašnjem toku Mondijala, od ovog momka je kretalo dosta akcija, 'Ameri' su na sredini pojeli Portugalce, iako su oni neupućeniji verovatno očekivali drukčiju sliku.

WCup Nigeria US Soccer

Desni vezni – Ivan Perišić. Bio najbolji u ubedljivoj pobedi Hrvatske nad Kamerunom. Asistirao saigraču iz Volfsburga Oliću za vodeći gol, potom se i sam upisao u drugom poluvremenu.

Brazil Soccer WCup Cameroon Croatia

Levi vezni – Džejms Rodrigez. Kolumbijac je svojim golom probio led protiv Obale Slonovače, nastavio tamo gde je stao u prvom kolu. Iako nije klasična desetka, na trenutke je pokazao da to može da odigra.

Brazil Soccer WCup Colombia Ivory Coast

Ofanzivni vezni - Brajan Ruiz. Kostarika je dobila četvrorostrukog svetskog šampiona Italiju i obezbedila plasman u nokaut fazu u grupi smrti, gde se verovalo da će biti topovsko meso. Ovaj čovek je svojim golom rešio meč protiv 'Azura'.

Ireland Costa Rica Soccer

Napadač – Karim Benzema. Dva gola namestio, jedan dao, jedan mu nije priznat jer je pao par sekundi posle poslednjeg sudijskog zvižduka. Uspeo da promaši penal, ali njegov udeo u ubedljivoj pobedi 'Galskih Petlova' nad Švajcarskom je ogroman.

Brazil Soccer WCup France Honduras

Napadač – Luis Suarez. Najbolji strelac Premijer lige u prošloj sezoni je sa dva gola poslao Englesku kući. Šampion Južne Amerike je neuoporedivo bolji tim kada je 'El Pistolero' na terenu.

Brazil Soccer WCup Uruguay England



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke