PL - Liverpul stavio Evropu na kocku!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.04.2015.
22:40
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Liverpula doživeli su deseti ovosezonski poraz na gostovanju Halu, pa se na četiri kola pre kraja sezone može reći da su izgubili trku za mesto koje vodi u Ligu šampiona ali su u isto vreme stavili i Ligu Evrope na kocku.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Ekipa koja je pre samo nekoliko nedelja bila u poziciji da se bori za direktan plasman u Ligu šampiona uspela je da prokocka bodovnu zaligu i da se četiri kola pre kraja nađe u poziciji da brani mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Liverpul je u utakmici 34. kola poražen na gostovanju Halu rezultatom 1:0 (1:0) pa je na četiri kola pre kraja zadržao petu poziciju na tabeli sa zaostatkom od sedam bodova za četvrtoplasiranim Mančester Junajtedom.

Gol pogledajte OVDE!

Deseti poraz Liverpula u sezoni na izmaku režirao je Majkl Doson golom u 37. minutu susreta, preciznim udarcem glavom u donji desni ugao gola Simona Minjolea.

Čak i pre datog gola Hal je uspevao da ugrozi Minjolea ali je sjajni Belgijanac u nekoliko navrata uspevao da sačuva mrežu i ostavi svoj tim u rezultatskom egalu.

Meč je obeležio povratak Marija Balotelija u tim ali Italijan nije uradio ništa korisno za svoj tim. Kraj utakmice pratio je sa klupe sa ledom na levom skočnom zglobu u koji je dobio udarac.

Lazar Marković priliku je dobio u završnih 20 minuta ali je nije iskoristio pa su "Redsi" na pet poslednjih utakmica upisali treći poraz kojim su stavili plasman u Ligu Evrope na "kocku".

"Crveni" sada imaju 58 bodova i nalaze se na petoj poziciji na tabeli ali će do kraja šampionata morati da se potrude da zadrže tu poziciju pošto Totenhem i Sautempton dišu za vratom.

Do kraja sezone Liverpul igra dva meča na domaćem terenu i dve utakmice u gostima. Prvi naredni protivnik ekipe Brendana Rodžersa biće KPR, a potom sledi derbi sa Čelsijem na "Stamford Bridžu".

U poslednja dva kola Liverpul igra protiv Kristal Palasa i Stouka a samo čudo bi moglo da spasi sezonu "Crvenih" i pomeri ih na treću ili četvrtu poziciju na tabeli.

Hal je sa druge strane napravi bitan korak u borbi za opstanak pošto posle 34. kola ima 34 boda, četiri više od Sanderlenda koji se nalazi na prvom mestu ispod crte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

48 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran GGMU CG
Wednesday, 29.04.2015
13:48

A sad adios...:D

avatar
cika anonimni
Wednesday, 29.04.2015
13:14

Rodzers napolje i problem resen

avatar
Rejl
Wednesday, 29.04.2015
10:36

Nek kockaju ovu Ligu Evrope ako boga znaju. Ja se iskreno nadam da ćemo da je prokockamo i da završimo osmi. Rađe bih završio osmi nego igrao utešno očajničko takmičenje.

avatar
Poznavalac
Wednesday, 29.04.2015
06:30

Sramota sta je napravio rodzers od liverpula!Nije mi jasno kako vlasnici sve to nemo posmatraju?

avatar
Poznavalac
Wednesday, 29.04.2015
06:13

Ovaj rodzers je nevidjena rupa i prevara od trenera..unazadice klub kao dlglis bar pet godina nazalost ako ga sto pre ne oteraju.

avatar
talinisan
Wednesday, 29.04.2015
01:31

Liverpul nikad nece biti isti tim kao sa staridzom i suarezom

avatar
Lucifer
Wednesday, 29.04.2015
01:27

Samo imena Liverpulovih napadača govori dovoljno; Mario i Riki :D

avatar
Wednesday, 29.04.2015
00:14

Zaista mi je zao. Sad ce Siti ponovo u LS...

avatar
Brat Suarez#7
Tuesday, 28.04.2015
23:51

Hvala vam još jednom što ste me i vi dodatno iznervirali tim što mi po ko zna koji put niste odobrili kilometarski komentar koji sam potrudio da napišem. Nema ga čak ni na profilu da stoji da nije u skladu sa uslovima korišćenja.. a ništa uvredljivo nisam napisao. Očajan sistem komentarisanja.

avatar
LuisSuarezFB
Wednesday, 29.04.2015
00:28

U pravu si za to. Isto tako sam ja napisao malo duzi komentar i nije objavljen. Jednom sam napisao i nisu objavili jer nije u redu sto sam stavio jednom doticnom liku da nije u pravu i da ne provocira. Kao da nekad ne citaju komentare ili jednostavno objave sto se njima svidi.

avatar
Skrtelinho
Wednesday, 29.04.2015
12:58

Isto brate, poslije onog poraza od Aston Ville sam napisao komentar sto se tice kluba.Sve zivo od profita,transfera,vlasnika,trenera,igraca,komiteta..I onda ga nema uopste nigdje na stranici.Sad ako napisem dug komentar, prvo ga kopiram pa objavim i cekam nekoliko sekundi ......

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 28.04.2015
23:21

Aloooo ljudiiiiii KLOP je slobodan,KLOOOOOP!!!

avatar
Balkan
Wednesday, 29.04.2015
00:03

Kako platit kako nema Novca

avatar
AxweII
Wednesday, 29.04.2015
09:23

Ima novca samo nema znanja u toj upravi...Eh da je novac samo problem..

avatar
Tuesday, 28.04.2015
23:21

Nek se odluci ovaj Sterling dal ce da igra za Liverpul ili ne... Jer ovako stvarno ne ide. Nije ga bilo na terenu danas.

avatar
lamps8
Tuesday, 28.04.2015
23:20

liverpul u vecini sezone ocajan ni nalik onoj ekipi sa suarezom.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 28.04.2015
23:01

Zasluzena pobeda. P.S. Rodzerse ledjendo.

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 28.04.2015
23:00

zasluzena pobjeda hula,takticki odradjena utakmica rodjers po ko zna koji put procitan,sad i po naslovu je upitna i liga evrope...

avatar
Skrtelinho
Tuesday, 28.04.2015
22:56

Zasluzili smo.Imali smo pare od Suareza i jos od ostalih prihoda da napravimo tim.I on dovodi lazne igrace......I treba nam tako...Ko ce sad doc kod takvog menadzera koji nema ambicije....On je menadzer za championshipa.Samo je dokazao da je prosle sezone Suarez bio taj neko.Sad nema Suareza a ostali su 0.Sterling-idi trazi platu negdje drugo....Gore nego kad je Hodgson bio menazer.Klopp ili Rafa to KOP.BR i Sterling out...Mi smo i dalje obicni prosjecni tim sa bogatom istorijom....Ne mozete da se ne slozite.......Jos je sve slag na tortu kad Rodgers poslije utakmice u intervjuu kaze pokazali smo karakter, i igrali dobro , uvijek tako..Bjezi tamo...Suarez je od tebe napravio trenera, a sad vidim...Ja se izvinjavam svim ostalim na stranici ako sam prije sezone govorio da cemo biti nesto...Kakav je to klub kojem je opcija u napadu Balotelli,Lambert i Borini..Balo ne smije da dodje u istu recenicu sa Suarezom...

avatar
Poznavalac
Wednesday, 29.04.2015
06:25

Da ti repliciram na komentar od pre neki dan..lepo sam napisao da je rodzers najslabiji trener redsa uz daglisa u posl.dve decenije i svaki navijac redsa to zna(pogledaj malo bolje)..daglis sto je osvajao trofeje to je bilo 80-ih godina(pogledaj sta si naveo) u nekom drugom vremenu i kapa dole na tome.Ali posle osvojene titule sa roversima on se gubi i nema vise nikakve rezultate sem sto je najuren iz njukastla i seltika i kao takav seda na klupu redsa i dovodi kerola,dauninga,adama,hendersona za preko100miliona funti??pregazilo ga vreme,rezultata nigde i dobija otkaz.par sezona je trebalo da se klub oporavi od njegovih transfera..isto radi i rodzers sa njegovim transferima,a rezultata nigde.

avatar
AxweII
Wednesday, 29.04.2015
09:25

Lazes da je to izjavio??? Ja sam sinoc pozeleo da uletim na teren i podijelim po samar sve i jednom igracu Liverpula...Onaj pristup igri je sramotan..

avatar
Fesi
Tuesday, 28.04.2015
22:55

In BR you trust!

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 28.04.2015
22:54

I tako prodje jos jedna sezona, pa cemo ponovo doziveti metamorfozu neki komentatora sa sajta. Cini mi se da Emrea Cana i Poketina necemo vise vidjati. Malo ce se pritajiti, promeniti nikove i onda ponovo od leta najavljivati borbu za sve trofeje. :D Tako se dogodilo i na kraju prosle kad je prodat Suarez. Ja lepo kazem svako ima cenu, oni meni da je upisao cerkicu u vrtic, i to je onda neosporni dokaz da ostaje! :D Tako su nam nestali De Fakto, Dejan Lovren i jos par decaka koji su se smejali Junajtedu na startu sezone, ali im djavolcici skinuli kez sa lica. :D Da se razumemo, ovo je losa sezona za Junajted, sve osim makar jednog od tri najvaznija trofeja se moze smatrati losom sezonom...

avatar
Balkan
Tuesday, 28.04.2015
23:54

De fakto i Dejan Lovren nisu nestali tu su oni Mauricio i Emre to su te dvije legende a sto se tice liverpola sta se tu ima komentarisat los trener a i financijski su skroz losi

avatar
Skrtelinho
Wednesday, 29.04.2015
13:00

Ti imas smisla za humor.Mi finansijski losi?Mi poslujemo u plusu dok vi imate veliki dug..

avatar
Mauricio Pochettino
Wednesday, 29.04.2015
00:03

Ja nisam nestao, redovno komentarisem... Kazes da je De fakto ismejavao Junajted na startu ove sezone a on je prestao sa komentarisanjem pre starta sezone, mislim da ni pripreme nisu bili pocele.Dobro se secam.Ja nikad nisam nestao,samo sam se jedva nakanio da napravim profil nakon sto su ukinuli diskus.Vidis li da samo izmisljas?

avatar
Aleksandar Vukmirovic
Tuesday, 28.04.2015
22:53

Kako liverpulu treba jedan ubica u napadu,slican suarezu, da bi mogli da izbore ligu sampiona...jednostavno onaj baloteli je ocigledno dosao da se zeza a riki lambert je vec staro gvozdje....zao mi je momci sve su vece sanse da ne odete u ls,bas zbog toga sto igrate sa celzijem i zbog toga sto zaostajete 7 bodova za unitedom 4 kola pred kraja...

avatar
AxweII
Wednesday, 29.04.2015
09:27

Nije on dosao da se zeza vec jednostavno ne zna igrati u ovom sistemu...Ne zna braniti prekide..Ne zna se postavljati. Ne znam sta bi Rodzersu da ga dovede..

avatar
Kralj Stiven
Tuesday, 28.04.2015
22:52

Nedostojni dresa koji nose,navijaca koji ih prate i koji cekaju svake nedelje samo da vide svoj tim bilo na tribinama ili preko malih ekrana i nedostojni da se nazivaju fudbalerima.Kutinjo i Minjole uz donekle Hendersona meni zao kad vidim kako se trude dok drugi samo gledaju i trckaraju.AJre i ostatak transfer komiteta koji se ne razume u fudbal se dosta igrao sa nasim zivcima vreme je za sut kartu zajedno sa svojim ispod prosecnim manekenima,zavrsiti saradnju sa Rodzersom koji sa sobom neka povede ono Velsko g..... i njegovu taktiku ubacivanja Lamberta i bunarenja umesto da je zvao Jesila i pruzio mu sansu kad vec nema napadaca dostojnog te profesije.Ne treba da igramo ni LE ionako vecina igraca bruka renome kluba koji je osvojio dvocifren broj trofeja u Evropi.Henri ako ti je stalo do kluba sve ih rasteraj sve !

avatar
LuisSuarezFB
Tuesday, 28.04.2015
22:51

Dokaz da je Rodzers prosle sezone bio izvikan u odlicnog trenera zbog Staridza i pre svega najvise zbog Suareza. Sad kad nema niko da vuce tim, odmah se vidi kako stoji Liverpul. I Liga Evrope nije sigurna. Baloteli je jedan od najgorih napadaca na svetu i nzm zasto su ga uopste doveli u Liverpul. Uostalom napadaci Liverpula su dali golove koliko su dali isto golova kao veznjaci Reala, Barse i drugih.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 28.04.2015
22:49

znalo se i pre pocetka sezone da ne mogu u ligu sampiona...jednom ti se posreci dva puta ne...

avatar
mungos
Tuesday, 28.04.2015
22:48

Sterling nista posebno nijd uradio, minjole vadio kestenje iz vatre, odbrana par puta ispala smesna... Rodzers se ovaj put bar odvazio pa izvrsio izmene oko 60. Min ali dzabe

avatar
Lazalaza
Tuesday, 28.04.2015
22:48

a ja igram gost 2-3 gola......

avatar
AxweII
Tuesday, 28.04.2015
22:45

E nek je...Nadam se da ce ovo uticati na otkaz Rodzersa...Zasluzio ga je definitivno. Onog prcmoljka sto zeli u Arsenal ili Real, i sto odbija 100k, bi bacio u rezevni tim, jer po igrama u zadnje vrjeme,to sigurno zasluzuje..Ima ih jos da ne nabrajam, ne zna se ko je bio gori...

avatar
Wednesday, 29.04.2015
00:13

Ti si ''upisao'' 3 boda iz ovog meca pre neki dan. Toliko.

avatar
AxweII
Wednesday, 29.04.2015
09:28

Hahahhaha Bas nisam, samo sam teoretski postavio kao mogucnost. Al dobro ljudi citaju ono sto zele da procitaju...Sta ja tu mogu?

avatar
Roči Salamanka
Tuesday, 28.04.2015
22:44

Live ne zasluzuje ni LE,tako skup tim izgleda nemocno protiv jadnog Hala.

avatar
Mauricio Pochettino
Tuesday, 28.04.2015
22:44

Sezona je izgubljena ali se sprema ekipa za novu, poželimo DOBRODOŠLICU MEMFISU DEPAJU! Dugo se spekuliše o njegovom prelasku a on je na svom zvaničnom profilu na fejsbuku lajkovao komentar sadržine ''Welcome to Liverpool''. Uđite i proverite, neće mi priznati link zbog spama.Stvar je gotova.

avatar
Balkan
Tuesday, 28.04.2015
23:58

Engleski Espanyol

avatar
superfrankielamps
Wednesday, 29.04.2015
00:04

Smijesno je ako neko misli da igrac,2,pa i 3 mogu napraviti drasticnu promjenu u vakvoj ekipi,kojoj fali 5-6 igraca da bi bila konkurentna u borbi za titulu.Isto kao i Junajted,doveli su 3-4 igraca,ali morace jos 3-4 da bi bili konkurenti Celsiju koji je vec slozio ekipu,cak i ova godina se moze uzeti kao sezona uigravanja,sledece godine ce tek biti na vrhuncu ja mislim :)

avatar
Gorčilo
Tuesday, 28.04.2015
22:44

Da mi je znati što će Rodžers sjutra da kaže?????Najuriti ga pod hitno.Mi u 180 minuta ne možemo da postignemo gol protiv Wba i Hala.