Pljuštali rekordi u Porto Alegreu

Autor: Boban Filipović
sreda 25.06.2014.
20:28
Izvor: Sportske.net

'Gaučosi' su dobili 'Super Orlove' sa 3:2, obe ekipe ćemo gledati u 1/8 finala, a ovaj meč poslednjeg kola grupe F obilovao je zanimljivostima.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Već posle četiri minuta igre na semaforu stadiona 'Beira-Rio' u Porto Alegreu pisalo je 1:1, što do sada predstavlja najbrže golove dva rivala na jednom meču na Mondijalu.

Leo Mesi je bravuroznim udarcem iz slobodnog udarca u finišu prvog poluvremena ponovo doveo Argentinu u vođstvo, te su Nigerijci postali prva reprezentacija kojoj je dao dva gola na Svetskom prvenstvu.

Po mnogima najbolji fudbaler planete do tog trenutka je po jednom tresao mrežu Srbije i Crne Gore (2006. godine u Nemačkoj), te Bosne i Hercegovine i Irana na tekućem šampionatu u Brazilu.

Početkom drugog dela igre Ahmed Musa je izjednačio na 2:2, ovaj momak bio je tvorac i prvog izjednačenja na meču iz pomeutog četvrtog minuta, i tako postao prvi fudbaler u istoriji Nigerije koji je dao dva gola na jednom meču na Mondijalu.

APTOPIX Brazil Soccer WCup Nigeria Argentina

Konačnih 3:2 postavio je levi bek "Gaučosa", Roho, i to kolenom nakon jednog kornera, Argentina je sa maksimalnih 9 bodova završila kao prva u grupi i prvom meču nokaut faze igraće sa drugoplasiranim timom grupe E. Nigerija je druga sa 4 osvojena boda i u 1/8 finala će najverovatnije na Francusku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke