Rašović trener godine u Saudijskoj Arabiji: "Prilično sam iznenađen"

Autor: Pavle Knežević
utorak 24.04.2018.
14:53
Izvor: Sportske.net

Srpski trener je sa malim klubom iz malog mesta stigao do finala kupa. Za Sportske kaže da nije očekivao veliko priznanje.

Epa/Helmut Fohringer
Epa/Helmut Fohringer

Povezane vesti

Vuk Rašović proglašen je za trenera godine u Saudijskoj Arabiji, pošto je imao istorijsku sezonu sa Al-Faisalom, a za Sportske kaže da nije očekivao ovo priznanje.

"Iznenađen sam stvaro. Nisam očekivao da će baš mene da izglasaju, tako da sam bio poprilično iznenađen", rekao je Rašović za naš portal.

Priznanje za trenera godine biraju ravnopravno navijači, novinari, liga i nacionalni savez, a glasalo je više od 100.000 ljudi. Al-Faisal je klub iz mesta Harmah, koji ima oko 15.000 stanovnika, što je važno da bi se shvatile razmere ovog priznanja.

"Jeste, ovo je mali grad i mali klub, nikad nije bio u ovakvoj konkurenciji. Sve brojke koje smo ostvarili ove sezone su istorijske. Na kraju prvenstva smo bili šesti, ali nam je falio bod da budemo četvrti. Cele sezone smo bili pri vrhu", rekao je Rašović.

Glavni rezultat, međutim, nije uspeh u Premijer ligi Saudijske Arabije, već u kupu. Al-Faisal je u polufinalu izbacio slavni Al-Ahli, klub koji je u poslednje dve sezone bio vicešampion, a pre toga šampion i koji je redovni učesnik Azijske lige šampiona.

"To finale kupa nam je najveći uspeh. U polufinalu smo izbacili Al-Ahli, koji je jedan od najvećih klubova, sa mnogo većim budžetom. Igrati finale kupa je ovde velika stvar", kaže Rašović.

Kakva je tamo liga uopšte? Uporedite ga recimo sa prvenstvom Srbije.

"Pa, na dosta je većem nivou od našeg prvenstva. Ovde su veliki budžeti, a u timovima je dozvoljeno da se ima sedam stranaca, a to je skoro 80 odsto tima. Kad imate budžet i toliko stranaca, to baš pravi razliku", rekao je Rašović.

Sezona u Saudijskoj Arabiji biće završena posle finala kupa, koje bi trebalo da se odigra 11. maja. Rašović je pod ugovorom sa Al-Faisalom, tako da nije pravio druge planove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke