Remi na severu Francuske, Lil zadovoljniji, PSŽ opet čeka bolnica

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 20.12.2020.
22:53
Izvor: Sportske.net

Svi su očekivali zanimljiviji susret.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Nesumnjivo jedan od najvećih evropskih derbija ovog vikenda, odigran na severu Francuske između lidera Lila i šampiona PSŽ-a, završen je bez pobednika 0:0.

"Sveci" su u Lil stigli bez prve zvezde Nejmara u nadi da će naneti tek drugi poraz domaćem timu, ali u tome nije uspeo.

Prvo uzbuđenje meča u kome je viđen tek po jedan udarac u okvir gola na obe strane bio je u 25. minutu kada je pokušaj Rafinje glavom završio pored gola.

Naredno uzbuđenje ponovo je viđeno pred golom Lila kada je Mojze Kean pokušao, ali je golman domaćih odbranio udarac.


PSŽ je bio korak bliže vođstvu i u drugom minutu nadoknade vremena kada je pokušaj Kimpebea odbranio večeras zapaženi Maignan.

Početak drugog poluvremena obeležila je nova šansa Keana u 51. minutu, lopta je posle izgledne prilike završila pored gola.

Domaći su konačno zapretili preko Jusufa Juzicija, koji je dva minuta kasnije postigao gol, ali je ubrzo poništen zbog ofsajda.


U finišu meča PSŽ je ponovo zadesio peh kada je Kimpembe zamenjen zbog povrede u 81. minutu, a koji minut kasnije igru je napustio i Alesandro Florenci, koji se takođe požalio na bol.

Lil je ovim remijem posle 16 kola ostao na čelu tabele, ali sa istim brojem bodova koliko ima i zahuktali Lion na drugoj poziciji.

PSŽ je na bod zaostatka od oba kluba, ali je razliku nad četvrtoplasiranom Marseju uvećao na plus četiri.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke