Serija A - Giganti iz Milana ne daju vrh!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 20.12.2020.
16:58
Izvor: Sportske.net

Evo rezultata utakmica od 15 časova.

Beta/Spada/LaPresse via AP
Beta/Spada/LaPresse via AP

Povezane vesti

Dobar posao i za Inter i za Milan u okviru 13. kola Serije A, pa su ostali i dalje na vrhu tabele.

Milan je danas savladao Sasuolo i zadržao je prvo mesto, a ispisali su i istoriju jer su postigli najbrži gol u istoriji Serije A.

Rafael Leao je u sedmoj sekundi utakmice postigao gol nakon asistencije Čalhanoglua.

Već u 26. minutu bilo je 0:2, a viđena je i majstorija Tea Ernandeza. Prošao je fenomenalno po levoj strani, pretrčao čitavih 50-60 metara, na kraju je asistirao Salemakersu koji lagano šalje loptu u mrežu.

U nastavku je Milan zatvorio sve prolaze ka svom golu, imao je i Donaruma par intervencija, a na drugoj strani beležimo šut Haugea koji je dobro odbranio golman Konsilji.

Đuričiću 57. minuta danas, a napominjemo da nije bilo Zlatana u ekipi Milana.

Čvrsto je odigrala i ekipa Intera. Oni su danas savladali Speciju sa 2:0, gosti su se držali u prvom poluvremenu, ali su već na startu drugog poklekli.

Igrao se 51. minut, akcija Intera je trajala od odbrane, neverovatnom brzinom je viđena transformacija do napada gde je Lautaro poslao loptu Hakimiju koji ne greši.

Inter je obezbedio trijumf u 71. minutu kada je Lukaku iz penala postavio konačnih 2:0. Tada je Sensi centrirao, Nzola igrao rukom u kaznenom prostoru.

Gosti su stigli do gola preko Pikolija u 4. minutu nadoknade, ali nisu mogli više od toga.

Kolarov bez minuta danas.

U duelu Kaljarija i Udinezea nije bilo pobednika, 1:1, Likojanis je domaćima doneo prednost u prvom poluvremenu, da bi Lazanja izjednačio u 57. minutu.

Istovetan rezultat i u meču Torina i Bolonje, Verdi je doveo domaće u prednost u 69. minutu, da bi  Sorijano izjednačio u 78. minutu utakmice.

Za domaće je Vanja Milinković-Savić branio, a Lukić igrao čitav meč, dok je goste predvodio Siniša Mihajlović.

U duelu Beneventa i Đenove pobeda domaćih, Insinje je u 57. minutu postigao gol, a konačnih 2:0 postavlja Sau iz peenala.

Kaljari - Udineze 1:1
Sasuolo - Milan 1:2
Inter - Specija 2:1
Benevento - Đenova 2:0
Torino - Bolonja 1:1


   
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 20.12.2020
18:35

Nisam ljubitelj Kalca ali evo ovako sta pogledam veoma mi je drago da se Milan vraca u zivot. Bilo je i vreme. Nisam ih voleo zbog stila fudbala tj. kao sto ne volim ni ostale Kalco klubove ali sada igraju potpuno drugi fudbal. Svaka im cast.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 21.12.2020
18:41

A kakav je to stil bio? :-D

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 22.12.2020
18:47

Razumem to, ali, Italijani su mnogo bolji tehnicari, o taktici da i ne pricam:-D

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 22.12.2020
13:27

Defanzivni i teska taktika. Uvek mi je bilo draze gledati Engleze koji rokaju iz daljine, trci se sa jedne na drugu stranu, ne gnjave loptu...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 20.12.2020
18:18

*da propusti (Lacio)

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 20.12.2020
18:15

Cekaj, samo Zlatana?! Nije bilo ni Kjera ni Benasera za koga se ni ne zna kad ce se vratiti, o tome jedva da neko vise i pise (ono sto sam video na jednom mestu je katastrofalna prognoza), a sad nam se i Tonali sjebao. Takodje, nije bilo ni Rebica, mozete da objavite samo ovu drugu verziju, zaboravio sam tog coveka koliko sam se iznervirao zato sto sam budala. AC Vrtic- nova pobeda, nova povreda, jos je i Kesi dobio zuti zbog kojeg ce morati da propustio Lacio, ako se Sandro ne oporavi, morace Hakan da se vrati na centralnog veznog, barem ja pretpostavljam. Teo, da li si bas morao da drzis onako tog lika na kraju? Sudije to jedva cekaju, bre!

avatar
Oldboy
Sunday, 20.12.2020
18:07

Uopšte ne razumem ovog Kontea, šta hoće ovakvom igrom da postigne

avatar
lol (NewProfile)
Sunday, 20.12.2020
18:01

Bez pola tima, plus nova povreda Tonalija na teskom gostovanju, velika pobeda, teskom mukom uzeta. Razumem da je tempo jak ali ovo je previse povreda.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 20.12.2020
18:51

Pa kakve su bile pripreme za sezonu ??? Nikad krace .To je pogubno

avatar
crno-crveno
Monday, 21.12.2020
00:44

Mladi igraci srcani a sudije ih ne stite.
Tonalija je povredio igrac i ni faul nije dobio. Jednostavno sudije moraju malo povedu racuna o mladim fudbalerima. Na 4 zadnje utakmice povredilo se 5 ili 6 igraca od toga samo zlatan imao povredu u kojoj nije ucestvovao protivnicki igrac.