Serija A - Vodeći tandem računa na bodove, Milan strepi od Lacija (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 27.01.2018.
12:45
Izvor: Sportske.net

Derbi na "San Siru", Everton čeka derbi protiv Intera, Juve bi u subotu mogao na prvo mesto, Napoli favorit u nedelju protiv Bolonje...

EPA/Fabio Murru
EPA/Fabio Murru

Povezane vesti

Italijanski šampionat, tačnije 22. kolo, otvoriće u subotu Sasuolo i Atalanta. Minimalni i nezasluženi poraz od Napolija nije pokvario raspoloženje u Bergamu, čeka ih i kup sa Juventusom, pa možda Gasperini malo rotira ekipu protiv tima koga su baš u kupu savladali ove sezone. Sasuolo je stabilizovao malo formu, za mirno proleće biće potrebno da sakupljaju bodove kod kuće.

Kjevo koji igra slabo će ugostiti Juventus, šampion ima priliku da pređe na čelnu poziciju na tabeli, makar da prenoći na vrhu. Alegri će takođe mešati karte, ne vraća se Bufon, najnovije vesti su da bi Kuadrado mogao na operaciju. Daglas Košta igra u sjajnoj formi biće i večeras u timu, a u redovima gostiju očekuju da Iguain prekine golgeterski post.

U matineu u nedelju Inter gostuje u Ferari. Za SPAL bi trebalo da debituje doskorašnji "Partizanovac" Everton, Spaletijev tim je dugo bez pobede, videćemo mogu li da prekinu crnu seriju i da upišu prvu trojku u 2018. godini.

Napoli je apsolutni favorit protiv Bolonje, vruć doček čeka Verdija koji je odbio Napolitance i ostao među Emilijanima. Sari će izvesti najjači tim, nema duže povređenih Milika i Gulama.

Fiorentina traži pobedu protiv Verone koja je u nevolji, videćemo hoće li Jagoš Vuković debitovati za goste, a ako izgubi ovo bi mogao da bude poslednji meč za Fabija Pekiju trenera "Veroneza".

Đenova je protiv Juventusa u ponedeljak lako poražena, a Udineze je stao protiv SPAL-a, posle strašne serije, pauza im nije prijala. Ipak, igraju bez opterećenja, a kada je tako "Zebrete" su uvek opasne. Ovaj meč je ranije tradicionalno donosio sjajan fudbal i mnogo golova.

Krotone posle pobede u Veroni želi da na domaćem terenu savlada Kaljari što bi Zengin tim približilo opstanku, dok Torino dočekuje Benevento i favorit je u tom duelu. Ljajić je najavljen u timu, to bi mogao da bude njegov oproštaj pošto je sasvim moguće da završi u Spartaku iz Moskve.

Milan dočekuje Lacio, imaju mnogo razloga da se plaše ovog duela, Lacio je predvođen Sergejem u odličnoj formi, drže treće mesto, već su preslišali nekoliko velikih klubova, pa svakako važe i za favorita, iako je Gatuzo stabilizovao formu Milana.

Roma koja je takođe u nevolji, ponovo igra sa Sampom. Odigrali su odloženi meč u sredu, bilo je 1:1, Džeko je spasao "Rimljane", sada Đenovljani dolaze u Rim i samo pobeda dolazi u obzir za "Vučicu". Džeko će ponovo igrati, videćemo da li i poslednji put za Romu, pre odlaska u Čelsi koji i dalje nije završena stvar.

Parovi 22. kola:

Subota:

Sasuolo - Atalanta 18:00
Kjevo - Juventus 20:45

Nedelja:

SPAL - Inter (12:30)
Krotone - Kaljari (15:00)
Fiorentina - Verona
Đenova - Udineze
Napoli - Bolonja
Torino - Benevento
Milan - Lacio (18:00)
Roma - Sampdorija (20:45)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke