Skolari: "Problem je neiskustvo!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.06.2014.
18:34
Izvor: Beta

Selektor fudbalera Brazila Luis Felipe Skolari priznao je danas da nedostatak iskustva utiče na njegovu mladu ekipu na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Brazil je imao problema protiv Čilea, ali je ipak prošao u četvrtfinale posle boljeg izvodjenja penala.

"Čak i najiskusniji igrači osetiće pritisak na Svetskom prvenstvu, svi ga osećaju. Ako neko kaže da ne oseća pritisak, onda laže. Nije jednostavno, imamo mnogo mladih igrača, koji će malo po malo sticati iskustvo", rekao je selektor 'Karioka' Skolari novinarima.

Luis Felipe Skolari
je kao primer naveo svog vezistu Vilijana, za kojeg je rekao da je jedan od najboljih izvodjača jedanaesteraca u njegovoj ekipi, ali je protiv Čilea promašio.

"Verovatno je neiskustvo igralo ulogu u njegovom promašaju. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama praviti manje grešaka zbog nedostatka iskustva. Ne smemo da izgubimo, završena je ta faza kada smo mogli", kazao je selektor domaće reprezentacije na Mundijalu.

Skolari je rekao da je razočaran drugim poluvremenom utakmice sa Čileom, kada je njegov tim delovao nervozno i nije bio u stanju da nametne svoju igru, dok su reprezentativci bili sve više uznemireni kako se meč bližio kraju, a eliminacija postala moguća.

Brazil će u četvrtfinalu igrati protiv Kolumbije u petak u Fortalezi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke