Šok na Enfildu - Liverpul udario o "Big Semov" zid, opet!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 27.12.2020.
19:22
Izvor: Sportske.net

Kakvo iznenađenje!

EPA-EFE/Clive Brunskill
EPA-EFE/Clive Brunskill

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula remizirali su sa VBA rezultatom 1:1 (1:0).

Verovali ili ne, Sem Olerdajs je ostao neporažen na Enfildu četvrti put u nizu, u u kom ima tri remija i pobedu. Takođe, ovo je prvi meč na kom Liverpul nije slavio kao domaćin ove sezone u Premijer ligi.

Liverpul je poveo golom Sadija Manea u 12. minutu, ali je u 82. Adžai šokirao 2.000 domaćih navijača golom za 1:1.

Danas smo videli uticaj "Big Sema" na igru Vest Broma, koji je igrao taktički veoma dobro, naročito u fazi odbrane.

Kao što smo i mogli da pretpostavimo, VBA se nije ni trudio da ima loptu u svom posedu, u jednom trenutku je on bio 85-15 na strani Liverpula, a na kraju oko 80-20.

Liverpul je krenuo odmah ofanzivno i već u 12. minutu je Matip uputio lepu dugu loptu, Mane je odlično prihvatio na grudi i pogodio za 1:0.

Senegalac je mogao da postigne barem još jedan gol do kraja poluvremena, pošto je imao solidan pokušaj glavom, a potom je za malo zakasnio na jedan centaršut.

U drugom poluvremenu Liverpul nije bio toliko opasan, VBA je uspeo da pomeri liniju odbrane dalje od gola i tako rastereti i svog golmana.

"Big Sem" je igrao tako da se nadao jednoj dobroj šansi i dočekao ju je u 73. minutu, kada se Grant našao iznenada oči u oči sa Alisonom, ali iskosa nije mogao da savlada Brazilca.

Ipak, VBA je uspeo da dođe i do druge velike šanse, koja je bila dovoljna za gol. Posle sjajnog "skraćenog" kornera, štoper Adžai je bio najviši u skoku, preko Fabinja, i uz pomoć stative, lopta ide iza Alisona - 1:1.

Liverpul je krenuo u totalnu ofanzivu, Firmino je imao veliku šansu, ali je njegov udarac glavom zaustavio golman VBA.

Do kraja, nije bilo promene rezultata, VBA osvaja veliki bod, a Liverpul je ostao lider, ali sa gorkim ukusom u ustima.


Baner
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GagiGGMU
Monday, 28.12.2020
09:05

Ove sezone, titulu ce osvojiti ne najbolja ekipa nego najmanje losa.Zanimljiva sezona za prave ljubitelje fudbala.

avatar
Boginja iz Bergama
Monday, 28.12.2020
00:52

Nije faul nad Fabinjom? Hvala Engleska Hvala Var hvala Vba.
5 6 kradja na stetu Liverpula i opet ce uzet Pl. Poz za Nikija i Lucifera

avatar
LUZERPOOOL
Sunday, 27.12.2020
20:48

Najzasluznije bi bila pobeda WBA. scousers se izvukli opet, uzpomoc sudija naravno.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 27.12.2020
20:38

Gaze luzeri do titule tako kazu, nije moglo da im se desi nista bolje od poraza od 7-2 i tako kazu hahahaha

avatar
simpley red
Monday, 28.12.2020
11:49

Pa de si rođeni. Objektivno kao i uvijek. Evo ti pusa. i Bona. Sta ces, nije ti lako.

avatar
simpley red
Monday, 28.12.2020
11:51

Junajted je odgirao sjajnu tekmu. Igraju lepršavo i dopadljivo mora se priznati. Imponuju zrelim potezima i nadasve igrom u kojoj dominira tehnika. Nije zato čudo što su treću sezonu na čelu tabele pred novogodišnje praznike.

avatar
Adis N
Sunday, 27.12.2020
20:34

Nek opet neko kaze da je liverpul apsolutni favorit za titulu..bukvalno nema favorita za titulu ove sezone svi igraju toplo hladno..ovo sam jos napisao kad je vila razvalila liverpul..prvak ce biti tim koji bude imao manje oscilacija u igri. Razvalis palas u gostima onda prospes bodove protiv zadnjeg tima kod kuce...isto igra i junajted i siti kao i totenhem i celzi.tu su i lester i everton mada mislim da ce oni ispasti iz top 4...junajted mora u januaru kupiti desnog beka i stopera ali prije svega beka. Dialo dolazi gurnut ga u prvi tim bolje njego jamsa..

avatar
LUZERPOOOL
Sunday, 27.12.2020
23:21

Upravo oni i imaju najmanje oscilacija.

avatar
Amen
Monday, 28.12.2020
00:01

Slazem se sa tobom, ali jedini razlog zasto ostale ekipe i dalje imaju prikljucak sa liverpulom jeste jer igramo odbranu sa srednjakom i decom i pri tom klop koristi svaku priliku da kalkulise sa igrom da bi sacuvao sto vise igraca od povrede i to mu se obija o glavu. Svaki jajarski pristup kostace ga i igraca i bodova. Ako liverpul ne kupi ozbiljnog stopera nece izdrzati do kraja i bice uspeh ako budemo 3 osim u slucaju da dodje do povreda glavnih igraca kod konkurentih timova sto iskreno ne bih zeleo da se desi. Isto vazi i za mun sa tim sto po meni pored stopera treba i dobar tehnicki potkovan zadnji vezni. U svakom slucaju bice bas zanimljivo i neizvesno mada mi je shiti blagi favorit kako stvari stoje. Najzad neko ko nije iskompleksirani pacenik iz suparnickog tabora. Jedna od najzanimljivijih sezona do sada. Bice odlican derbi.

avatar
Red blood
Sunday, 27.12.2020
20:29

Da je situacija u drugom poluvremenu bila kao u prvom,pa da kazemo da je ovo nezasluzeno,ali predosecalo se da WBA pocinje da preti..a Liverpul nije dao drugi gol da prelomi.
Nonsalantno previse.
Fulam,Wba..
Vrlo cudna sezona,vrlo cudna..

avatar
Paul Kersey
Sunday, 27.12.2020
20:27

Ovo bi moglo da nas košta titule ali neka košta. Ne može se napadati titula vez top centarfora.
Alkantara je odigrao jednu tekmu. Nemamo kreativca koji bi upošljavao Manea i Salaha. Suviše se polaže na individualni kvalitet njih dvojice. Klop nema plan B kada ne ide. Daleko je ovo od igre šampiona. Sve u svemu - razočaravajuće.

avatar
LUZERPOOOL
Sunday, 27.12.2020
23:22

hahahahahahah...

avatar
Paul Kersey
Thursday, 31.12.2020
00:28

Uzmi bananu i smiri se.

avatar
Kralj Stiven
Sunday, 27.12.2020
20:27

Jos jedna sramota ove sezone posle Vile i Fulama,sta se desava sa ovim ljudima pregaze Palas,dobiju direktnog rivala za titulu i onda blam ( Mane i Alison jedini zasluzili prelaznu ocenu ).Dzonsu ce ovo pomoci s obzirom da se posle vrhunskih partija digao malo u nebo,svaku kontru je udavio i svojom greskom uticao na gol WBA.Stoper u januaru s obzirom da je Matip opet zamenjen...

avatar
_mladen_
Sunday, 27.12.2020
20:25

Ceo meč govorim moraju dati drugi gol i tako završiti meč. Uvek ovakve ekipe imaju jednu šansu i to je to. Sredina je udavila loptu danas, pogotovo Džons, ovom meču je trebao Keita, ali pogodite šta, opet nije ni na klupi. Na leto Ox ili Keita moraju ići, jedan se mora pustiti. Prosuti bodovi gde ne trebaju i zamislite šta ima novo, Matip povređen...

avatar
äxwell
Sunday, 27.12.2020
20:25

Dalo se naslutiti. U prvom poluvremenu vuku loptu okolo, igraju se kao da imaju svo vrijeme svjeta. Umjesto da ih dovrse bas tada oni se setaju po terenu. To je upravo islo na ruku Big Semu i to su i iskoristili. Ostali u utakmici sto duze i dosli do zasluzenog boda. Patetican pristup igraca Lvpa.

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 27.12.2020
20:24

Steta za WBA ovako jeftino 2 boda prosuti. Sudije toliko guraju Luzerpul da postaje jadno.

avatar
Red blood
Sunday, 27.12.2020
20:30

Pogotovo kod izjednacujuceg gola WBA..

avatar
Savoa
Sunday, 27.12.2020
21:03

Guraju ti ....