Šta se večeras desilo Bajernu?! Odgovor je: Niklas Zile!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.01.2021.
22:26
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret u Menhengladbahu, serija kikseva defanzivaca Bajerna, u prvom redu snažnog defanzivca.

Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Povezane vesti

U prvoj utakmici 15. kola nemačke Bundeslige, ekipa Menhengladbaha je posle velikog preokreta savladala lidera na tabeli, šampionsku ekipu Bajerna iz Minhena rezultatom 3:2!

Bajern je bio bez prave prilike u prvih 20 minuta, a onda neshvatljiv potez Nojhausa koji je u svom kaznenom prostoru i rukom i nogom pokušao da preseče jedan napad gostiju. Loptu je najpre zakačio vrhovima prstiju - dovoljno za jedanaesterac po proceni sudije.


Samo šest minuta kasnije Bajern je duplirao svoju prednost. Bila je to brza akcija Gorecke i Sanea, na kraju Gorecka šutira sa ivice kaznenog prostora pored dvojice protivničkih igrača, golman Zomer nije na vreme video putanju te lopte i samo je pogledom ispratio njen ulazak u mrežu - 0:2.

Izgledalo je tada da je Bajern preuzeo potpunu kontrolu dešavanja na terenu, ali od 36. minuta kola za ekipu Hansija Flika kreću nizbrdo. Tada su defanzivci Bajerna dugo kombinovali na svojoj polovini, domači su vrebali grešku i ona je usledila kada je Pavar neprecizno uputio loptu napred, a u kontri Menhengladbaha Hofman je protutnjao pored presporog Niklasa Zilea, izbio sam ispred Nojera i poslao loptu u mrežu - 1:2.

Ako je Bajern ''ni iz čega'' došao do prvog gola, tako je i Menhengladbah u trenucima kada se to najmanje očekivalo uspeo da se rezultatski vrati u igru.

A onda, pred sam kraj prvog poluvremena, još jedan kiks gostiju i još jedna munjevita akcija Hofmana za izjednačenje. Ovoga puta Kimih je izgubio loptu na sredini terena, Štindl je kao i kod prvog gola proigrao Hofmana, Zile kasni sa ofsajd-zamkom posle čega je Hofmanu bio potpuno otvoren put ka golu i za Nojera nije bilo šanse - 2:2.

Pravi šok za Bajern je usledio posle samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu. Indisponirani, a očigledno i još uvek fizički nespremni Niklas Zile koji je pre nešto više od mesec dana bio i odstranjen iz tima zbog prekomerne kilaže, pravi novi kiks, gubi loptu koju na kraju Hofman  šalje ka Nojhausu, a ovaj se preciznim udarcem pod prečku sa ivice kaznenog prostora na najbolji način iskupio za skrivljeni penal u prvom poluvremenu - 3:2.

Očekivao se odgovor Bajerna do kraja meča, imali su gosti dovoljno vremena, ali domaći su bez većih problema uspeli da zadrže stečenu prednost.
-
Baner 6
-
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke