Strašno saznanje, šta će Real Madrid raditi kad se Ramos povuče?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 04.12.2020.
10:26
Izvor: Sportske.net

Čini nam se da ne bi trebalo da oklevaju oko dugogodišnjeg ugovora, iako kapiten ima 35 godina. Evo i zbog čega...

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Ima 35 godina i bez njega se ne može. Realno, dva su takva slučaj, jedan u Juventusu, drugi u Realu. Prvi je Ronaldo jer Juventus ove sezone ne može da pobedi bilo koga.

Ali, Ramosov slučaj je jedinstven kad on nedostaje Madriđani godinama ne uspevaju da stignu nigde. Real je izgubio osam od deset mečeva u Ligi šampiona u kojima nije igrao Ramos.

Na sreću, kapiten je odigrao 126 mečeva u evropskoj eliti, retko je odsustovao, a izgubio je samo 35 utakmica u karijeri u Ligi šampiona koju je osvojio četiri puta.

No, poslednje dve godine su dramatične. Nije ga bilo u aprilu 2018. u revanš meču protiv Juventusa koji je vodio sa 3:0, stigao poraz iz Torina, da bi ona odluka Majkla Olivera, izmišljeni penal u poslednjim sekundama odveli Real dalje.

Poslednje dve godine, na žalost, Real nije stigao u poziciju da uopšte bude drame. Prvo je 2019. dobio crveni u pobedi Reala u Amsterdamu od 2:1, revanš i sami znate, Madriđani kao razbijena vojska. Prošlog leta, Ramos je isključen u prvom meču u porazu od Sitija pre korone, u Engleskoj su imali šansu, ali su dve greške Varana rešile pitanje četvrtfinaliste.

Baner

Nije to sve, kada ga je Zidan odmarao, Real je izgubio od CSKA dva puta, a jedino su dobili Briž i Inter pre desetak dana. Dakle dve pobede od 10 i posle poraza u Ukrajini, sada je od vitalne važnosti da igra protiv Gladbaha, u suprotnom, Real je u velikoj nevolji...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Friday, 04.12.2020
17:50

Ne samo da je penal bio izmišljen i sviran u minutu koji se ne bi ni igrao da Oliver nije produžio utakmicu dok Real ne da gol, nego je isključio Bufona iz 2 razloga: 1. da ne bi branio i slučajno odbranio penal, 2. da bi Juventus ušao u produžetke sa igračem manje za slučaj da izlizani slučajno promaši penal. Takvu bruku i sramotu nije mogao da podnese čak ni Alžirac pojmaš, za koga znamo da ima tvrđe obraze od đonova na cipelama, pa je zbrisao u tunel istoga sekunda kada je lopta izlizanog zatresla mrežu.

avatar
Mladen Ćodo
Friday, 04.12.2020
16:57

Kakav laicki tekst! Nije Ramos dobio crveni protiv Ajaksa vec "parni" zuti karton kako bi bio cist u narednoj fazi takmicenja, penal protiv Juventusa nije izmisljen, vec je sviran opravdano zbog gluposti Juveove odbrane koja je faulirala Vasqueza u gol sansi u poslednjem minutu nadoknade.

avatar
Stevan Lazić
Saturday, 05.12.2020
00:33

U fudbalskoj terminologiji izbijanje lopte ispred protivničkog napadača se ne zove glupost već intervencija, ono što je uradio Vaskez se zove čisto simuliranje, to što je uradio Oliver se zove bezočna pljačka, a to što ti pišeš se zove izvrtanje istine.

avatar
Mirjevac
Friday, 04.12.2020
16:55

Haha, sta ce real bez Ramosa kostolomca, Uvek kad je dobio crveni on je tada igrao za protivnika a ne za real! A oborio je rekord i postavio novi ne obarajuci rekord sa dobijenim crvenim kartonima, taj njegov rekord nece niko nikad da obori! Ronaldo, Mesi i drugi igraci obaraju i postavljaju pozitivne rekorde, Ramos postavlja negativne, real ce da se rodi bez njega! Real moze bez kralja koji je pobego iz zemlje i moze bez diktatora Franka koji je drugim klubovima uzimao i davao realu, i mnogo puta je zatvarao mnoge klubove da bi real mogo da bude prvi, i real moze bez njih a ne moze bez kostolomca Ramosa! Real nece moci bez sudija i Vara a ne bez Ramosa!

avatar
Petar88
Friday, 04.12.2020
16:01

Kako izmisljen penal moj Vladimire?
Ok da ne volis Real, ali realan budi :) Razbili su Juve u Torinu, njih Juve u Madridu ali penal je neosporan. A sto se Ramosa tiče, kao vino je, mnogi ga ne vole ali uvjek ostavlja srce na teren i gine za klub i sa 35 godina je jedan od najspremnijih igraca na svijetu.
Hala Madrid!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 04.12.2020
20:20

Nisam bas siguran da vas ne voli, koliko puta je vec napisao da ste najveci klub na svetu, a uopste nije morao. Generalno, i jeste glupo da se to pise.

avatar
Vladímír
Friday, 04.12.2020
23:53

Vrlo lako i jednostavno. Čekao je Oliver i predugo da se bilo ko baci na travu u šesnaestercu Juventusa kako bi pokazao na belu tačku, ali nije dočekao ništa bolje od presmešne simulacije Vaskeza. Moj posao nije ni da volim ni da mrzim bilo koga već da pišem objektivno, što i činim. To je jasno svakome ko je gledao tu utakmicu, a ko nije može da vidi (ili da se podseti, mada ne verujem da ima onih koji su to zaboravili) na YT-u da je penal u potpunosti izmišljen.

avatar
jv
Friday, 04.12.2020
15:36

Ramos je već dugi niz godina najbolji štoper na svetu. Varan je prosek, i ja bi izgledao dobro sa Ramosom pored sebe. Odrešiti kesu, to je uvek rešenje.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 04.12.2020
12:50

Nikoga, ne bilo koga. Penal nije bio izmisljen, crveni je prestrog,
a juventus je ostecen za penal u prvom mecu.

avatar
Sinisa Ckeme Zdrnja
Friday, 04.12.2020
12:44

Sto ne napisete i izmisljeni crveni protiv Sitija za ramosa......

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 04.12.2020
11:45

Penal Majkla Olivera nije bio izmisljen, da se koristio VAR siguran sam da bi bilo ko dosudio penal. Iz jednog ugla se vrlo dobro vidi da je Vaskez odgurnut i dovoljno ometen da primi loptu, a bio je u gol-sansi. Razumijem emocije Bufona, ali ne mogu da vjerujem da i danas neko javno pise da je taj penal izmisljen.

avatar
Zoran Mihailovic
Friday, 04.12.2020
18:37

Koliko vidim VAR ni danas ne sprečava Realove sudije da kradu, pa zašto bi ih i tada spečio u tome? Dobro je da je još neko osim Olivera video 'taj ugao', jer ostatak planete to nije imao priliku da vidi, zbog čega su SVI objektivni i pošteni novinari i ljubitelji fudbala (a ne 'još uvek neko') JAVNO (trebalo bi tajno?) pisali, pišu i pisaće da je penal bio izmišljen.

avatar
Zoran Mihailovic
Tuesday, 08.12.2020
19:34

Misliš da ako je neko novinar ne bi smeo da piše istinu? Onakav start je i u košarci dozvoljen, a kamoli u fudbalu. Tu niko objektivan nije mogao da vidi faul, samim tim ni penal. Ako uopšte gledaš fudbal mogao si da primetiš da nema nijednog izvedenog kornera, a da se u šesnaestercu ne dese bar 2 daleko grublja kontakta od toga.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 07.12.2020
09:57

Ni ne ocekujem od tebe da objektivno sagledas tu situaciju, ali od nekoga ko se bavi novinarstvom ocekujem da u najmanju ruku dozvoli mogucnost da je onakav start Benatije nad Vaskezom koji je na metar od gola nedozvoljen. Penal je izmisljen ako je van kaznenog ili ako nesumnjivo nije bilo kontakta, a ovaj je daleko od toga.