Suarez nemilosrdan, Engleska ide kući!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 19.06.2014.
22:51
Izvor: Sportske.net

Luis Suarez sa dva gola presudio zemlji u kojoj zarađuje za život. Runiju slaba uteha pogodak na Mondijalu, 2:1 za Južnoamerikance, pa Engleska ima samo slabu teoriju za osminu finala.

Beta/AP Photo/Felipe Dana
Beta/AP Photo/Felipe Dana

Povezane vesti

Prvi su pripretili Urugvajci, Hart je bio na mukama nakon šuta Suareza, lopta je na kraju završila u korneru. Urugvaj bolji u prvih desetak minuta, a uzdahe na tribinama engleskih navijača je izazvao dobar slobodnjak Runija. Završilo je pored gola, a "Vaza" ostao bez pogotka na Mondijalu.

Posle su Južnoamerikanci probali da da umrtve igru, Hart je imao i sreće posle bombe Rodrigeza,  lopta je završila iznad prečke. Probao je i Kavani, u prvih pola sata Urugvaj bliži vođstvu.

Onda se Engleska probudila, propustila najbolju priliku kada je Runi posle centaršuta Džerarda zahvatio loptu glavom sa metar i pogodio prečku. Nije to bila laka pozicija, ali svejedno sigurno će mu navijači zameriti promašaj.

Cena promašaja je plaćena posle 40 minuta, Kavani je kao rukom poslužio Suareza, Džagelka nije uspeo da interveniše, a napadač Liverpula glavom vara nemoćnog Harta. Erupcija oduševljenja među navijačima Urugvaja i ponovo razočaranje za Engleze koji su gol primili u trenucima kada se činilo da preuzimaju konce igre. Mogli su da izjednače do poluvremena, probao je Staridž iz izgledne pozicije, ali u bliži ugao koji je Muslera dobro zatvorio.

U nastavku je Hart opet imao problem kod Suarezovog kornera, praktično vadio loptu iz gola, pa je "El Pistolero" bio sebičan u jednoj situaciji. Najbolju šansu da dotuče "Gordi Albion" imao je Kavani koji je bio potpuno sam pred Hartom. Mogao je Urugvaj da bude kažnjen posle 55 minuta kada je Runi imao još jednu šansu, ali je šutirao u Musleru...

Usledio je mirniji period igre, Barkli i Lalana su uneli svežinu u engleski vezni red. Rezultat smo videli u 75. minutu, Glen Džonson je probio po boku, centaršut na drugu stativu gde je Runi, konačno, njegov prvi gol na trećem Mondijalu, 1:1.

Ipak,  Urugvaj je pojačao tempo, ponovo Engleska u nevolji, još jednom greši odbrana ostrvljana, tačnije Džerard je glavom praktično asistirao klupskom drugu. Suarez je pobegao i silovitim udarcem iz ugla još jednom matirao Harta, 2:1 za Južnoamerikance.

Bio je to engleski kraj, tužan, ali u neku ruku i očekivan. Izgubili su obe utakmice, sigurno idu kući posle prvog kruga, bez obzira na rezultat meča sa Kostarikom.  Doduše, postoji neka teorija, ali trebalo bi da se dogodi čudo.

Urugvaj sada ima tri boda, ali i meč više od Italijana i Kostarikanaca, timova koji su startovali pobedom na otvaranju.  Moraće svakako da čekaju ishod tog meča i da traže šansu za prolazak u poslednjem kolu protiv "Azura".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke