Švajcarska nije izdržala, 'Gaučosi' u četvrtfinalu!

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 01.07.2014.
20:34
Izvor: Sportske.net

Suprotno očekivanjima, videli smo vrlo izjednačenih 90 minuta igre, obe ekipe imale su svoje prilike, ali je regularni deo susreta završen bez golova, da bi u samom finišu drugog produžetka Anhel Di Marija svojim golom odveo Argentinu u narednu rundu takm

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Švajcarska je bila znatno opasnija od svog protivnika u prvih 45 minuta igre. Tada su velike šanse propustili Džaka i Behrami, da bi u 29. minutu uzvratio Ezekil Laveci.

Ipak, najbolju priliku nije iskoristio Josip Drmić u finišu prvog dela igre. Tada je dobio sjajan pas od Đerdana Šaćirija, izašao sam ispred golmana Romera, ali je njegov pokušaj loba bio katastrofalan, pa je čuvar mreže 'Gaučosa' uspešno intervenisao.

Drugi deo igre doneo je zamenu uloga. Napadala je Argentina, potpuno uspostavila terensku inicijativu, pa je Benaljo bio na velikim mukama. Pretili su Roho, Iguain i Lionel Mesi, ali se mreža nije zatresla, usled sjajnih reakcija golmana i odbrane Švajcaraca.

U poslednjih desetak minuta regularnog dela, priliku je umesto Drmića dobio Haris Seferović, koji je uneo veliku svežinu u ekipi Švajcarske, a ko zna, možda baš on bude čovek odluke u ovom susretu.

Uprkos velikim uzbuđenjima, meč nakon 90 minuta završen bez golova, pa su na red došli produžeci.

Produžetak je doneo još uzbuđenja pred golom Švajcarske, ali je Benaljo bio siguran, sve do samog finiša, kada je Anhel Di Marija posle akcije Mesija i Palasija plasirao loptu u mrežu Švajcarske i svoju naciju odveo u narednu rundu takmičenja, gde će se sastati sa boljim iz susreta Belgija-SAD.

Tragičar poražene ekipe je Blerim Džemaili, koji je u 120. minutu sa svega dva metra pogodio stativu, a zatim po odbitku šutirao pored gola.

Brazil Soccer 2014 WCup Argentina Switzerland

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke