Tabares: "Suarez dominira i kada nije 100% spreman!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.06.2014.
23:22
Izvor: Beta

Suarez je zaista jedan od najboljih fudbalera na svetu, i to je dokazao i na ovom prvenstvu. Golovima protiv Engleske doveo je Urugvaj na prag osmine finala, ali njegovoj reprezentaciji treba i da zasija protiv Italije, kako bi "overili" plasman.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Selektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je danas da Luis Suarez još nije 100 odsto spreman, ali da njegovo prisustvo na terenu uvek predstavlja problem protivniku.

"On još nije 100 odsto spreman, ali njegovo prisustvo na terenu će biti sjajno za tim i problem za protivnika. Mi se mnogo oslanjamo na to šta Suarez može u završnoj trećini terena, što on nije izgubio ni pored operacije", kazao ja Tabares.

Urugvaj se sutra od 18.00 sastaje sa Italijom u trećem kolu Grupe D Svetskog prvenstva u Brazilu i taj meč odlučivaće o tome koja će se od te dve selekcije plasirati u osminu finala.

Italija i Urugvaj imaju po tri boda, dok Kostarika na prvom mestu na tabeli ima šest bodova i već je obezbedila plasman u nokaut rundu. Selekcija Engleske je poslednja na tabeli bez bodova.

Tabares je priznao da će mu to biti najvažniji meč u dugoj trenerskoj karijeri, ali nije želeo da govori o svojoj budućnosti u reprezentaciji.

"Moj ugovor traje do poslednje utakmice na Mondijalu. Svako može da kaže svoje mišljenje, ali sada nije vreme da razmišljam o tome", dodao je Tabares.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke