Tim Mondijala posle prve runde? Nije teško izabrati...

Autor: Boris Jovanović
sreda 18.06.2014.
12:11
Izvor: Sportske.net

U našem idealnom timu do sada dominiraju Holanđani, čak ih je trojica. Dva Meksikanca koj su doduše odigrali meč više, dva Nemca, Italijan, Argentinac, Belgijanac i Francuz. Da čujemo i vox populi?

Beta/AP Photo/Bernat Armangue
Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Povezane vesti

Giljermo Očoa

"Memo" je branio kao hobotnica, spasao je dva sigurna gola, imao nekoliko sjajnih intervencija. Dovodio je do očajanja Brazilce, a kako rekosmo, nije prvi put da bude apsolutni heroj, setimo se duela Ažaksjoa i Pari Sen Žermena sa početka sezone. I što je najbolja stvar, Meksikanac nema klub, a sam Bog zna koliko će mu novca doneti sinoćnji meč.

Mateo Darmijan

Kraj desne aut linije nemamo dilemu, izgleda da je za Roja Hodžsona bio dobro čuvana tajna. Unosio je paniku među Engleze, odigrao izvanrednu utakmicu i sigurno je da će naredni rivali obratiti pažnju na momka koji je počeo u Milanu, a sada će "Rosoneri" morati debelo da plate ukoliko žele da ga vrate iz Torina u Lombardiju.

Rafa Markez

Sinonim za meksički fudbal, nekada u Barsi, sada troši poslednje dane u domaćem šampionatu. Mnogima je bilo čudno što ga je Herera poveo na Mondijal, Rafin četvrti, ali su partije protiv Kameruna i Brazilca demantovala "neverne Tome". Jer, majstor igra lako, godine su mu oduzele brzinu, ali klasa ostaje. Meksički "El Comandante" je držao čas fudbala u duelu sa domaćinom.

Mats Humels


Štoper Dortmunda i Subotićev "kolega" je odigrao gotovo savršen meč, mnogi su se bojali kako će funkcionisati partnersto Havedesa i Humelsa, protiv Portugala je delovalo odlično. Doduše, sve im je išlo na ruku, ali je Mats uz odličnu partiju na svojoj polovini praktično prelomio utakmicu golom posle pola sata. Navijači Junajteda, obratite pažnju da je rekao da bi rado na "Old Traford".

Dejli Blind

Veliko prezime opterećuje, ali je momak zadivio ceo svet onim teledirigovanim pasom protiv Španaca. Rasturio je Apsilikuetu, i naterao tatu, legendarnog Denija Blinda da ga pohvali. Blind senior je Van Galov pomoćnik, vrlo je škrt na rečima kada je sin u pitanju, ali nije mogao da sakrije oduševljenje juniorovom partijom. I Dejlijeva cena će otići u nebo na ovom šampionatu.

Havijer Maskerano

"Pakmen" je odigrao odličan meč, ugasio Pjanića, stizao svuda i zaista delovao kao pravi lider Argentine. Maskerano je najbolji na poziciji defanzivnog veznog igrača, tu do izražaja dolaze njegovi kvaliteti, a i visina mu ne stvara problem kao kada ga guraju na štopera u Barsi. Opušten je, potpisao je novi ugovor sa Kataloncima, jer je pre svega velika insipiracija za saigrače i čovek koji daje sve od sebe. Mogao bi da ima odličan Mondijal, ali to zavisi pre svega od timskog učinka.

Maruan Felaini

Njemu je pola sata bilo dovoljno da uđe u ovaj naš tim. Naime, posle razočaravajuće sezone u Junajtedu, pokazao je klasu na otvaranju Mondijala. Njegovim ulaskom, Belgija je počela da liči na sebe, bila mnogo opasnija i sa mnogo više ideje u igru. Felaini je dao gol za izjednačenje, kako sam kaže mogao da postigne het-trik, valjda je ubedio Vilmotsa da zaslužuje mesto u postavi.

Arjen Roben

I davao je golove, i za divno čudo, dodavao. Roben se poigravao sa Špancima, na neki način ovo je bila i njegova osveta za 2010. a od pre nekoliko dana je i zvanično najbrži fudbaler na svetu. Često osporavan, ali ne zbog fudbalskih kvaliteta, Holanđanin je već istakao kandidaturu za jednog od najboljih fudbalera šampionata.

Tomas Miler

Bez sumnje, možda i čovek koji je najviše pokazao na Mondijalu u prvom kolu. Tihi Bavarac je torpedovao Portugalce i nastavio sjajan niz na Mondijalima. Miler je već dao osam golova, pa se već sada nazire onaj Ronaldov rekord koji bi mogao da obori Miroslav Klose na ovom šampionatu. Miler je još daleko, ali on ima tek 24 godine i večnost pred sobom.

Karim Benzema


Postigao je dva gola, Francuzima je malo pomogla i tehnologija, možda je ubedljivije nego što se očekivalo, ali već smo pisali o tome, oni su promenili "kod" pod Dešampom. Iako ima i dalje problema u igri, mnogo su raspucaniji, a sam Benzema je posle dugog posta u reprezentaciji, u poslednjih osam meseci počeo da rešeta rivale. Da, mnogi će reći da Honduras nije nikakav reper, ali su protiv sličnih timova u prošlosti Gali imali sijaset problema.

Robin Van Persi


Postigao je najlepši gol na prvenstvu, "Perseizacija" je obišla svet, poigravao se sa Pikeom i Ramosom, deluje mnogo srećnije nego prošle sezone u Junajtedu. Kao da ga reprezentacija podmlađuje ili je u pitanju Van Gal, tek, s obzirom da će sarađivati sa selektorom i u klubu, ponovo navijači Junajteda imaju razloga da se raduju. Van Persi je takođe dao dva gola na otvaranju protiv svetskog šampiona. Meksikanac Gvardado je odigrao dva odlična meča...

Dakle:

Očoa,
Darmijan, Markez, Humels, Blind,
Maskerano,
Roben, Felaini, Miler,
Benzema, Van Persi


Van tima su ostali iako im je možda i mesto Sirigu koji je sjajno zamenio Bufona, pa onda Sterling koji je namučio Italijane, nova Vengerova uzdanica Orije koji je namestio golove u preokretu Obale Slonovače. I Nemci verovatno zaslužuju još nekoga u idealnom timu, Aleksis Sančez je načeo Australijance, Klint Dempsi je odskakao u pobedi Amerikanaca nad Ganom, Super Mario Baloteli je doneo trijumf Italijanima, Hajrović nam se najviše svideo u redovima Bosne, pa reći će neko i Mesi je zbog onog gola zaslužio startnu postavu...

Uzbuđenja, i naravno "apdejt" slede...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke