Valensija preživela i Barselonu, Mesi stigao Pelea, ali Gomez nije dozvolio pobedu!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 19.12.2020.
18:14
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv derbi na Kamp Nou.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone ispustili su u finišu meča protiv Valensije pobedu odigravši na Kamp Nou 2:2 u meču u kome je Lionel Mesi stigao do velikog rekorda.

Da itekako imaju motiva protiv dva najveća španska kluba gosti iz Valensiju su pokazali već u 29. minutu kada su stigli do vođstva.

Gol je postigao defanzivac Muktar Dijakabi, koji je izvrsnu loptu Karlosa Solera, ubačenu iz kornera, pretvorilo udarcem glavom u vođstvo "slepih miševa".

Pravo uzbuđenje usledilo je u nadoknadi vremena kada je Mark-Andre ter Štegen odbranio izvrstan udarac Maksimilijana Gomeza.

A kazna je usledila na suprotnoj strani kada je Hose Gaja skrivio penal.

Lopte se dohvatio Lionel Mesi, čiji je udarac sa "bele tačke" prozreo Žaume Domenik, ali je na odbijenu loptu kapiten Barselone spretno reagovao i pred odlazak na pauzu doneo izjednačenje.

Bio je to 643 gol Mesija za Barselonu, čime je izjednačio rekord Pelea po broju pogodaka za jedan klub.

Već u 52. minutu došlo je do potpunog preokreta kada je Ronald Arauho postigao izvanredan gol polumakazicama.

Samo četiri minuta kasnije Brautvajt je propustio šansu da donese dva gola prednosti katalonskom klubu.

Valensija se nije predavala, pa je u 69. minutu stigla do izjednačenja golom Gomeza.

Urugvajski napadač je izvanredno reagova na centaršut Gaje prevarivši zbunjenog Ter Štegena.

U poslednjih 20-ak minuta utakmice Filipe Kutinjo se oprobao dva puta, ali u oba navrata nije imao sreće da njegovi sjajni udarci završe u mreži.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Saturday, 19.12.2020
21:32

Kuman je gori postao id Setiena, ako Kuman nastavi da vodi barcu i posle novih izbora, barca ce biti negde na nesto ispadanja! Kuman covek nema dve veze, svaki novi protivnik novi igraci na novim pozicijama, proslu utakmicu koju su jedva dibili sa 2:1, ti igraci su se na neki nacin poceli da se uigravaju Kuman ih odma u sledecoj utakmici rastavi i ubaci sasvim druge igrace i to na drugim pozicijama! Svaki normaln trener uigrava tim i igrace koji postaju standardni a ovaj ih ne uigrava vec ih navodno jos ispituje ko i sta i gde moze da igra, covek nema dve veze, igra Buskets koji pravi katastrofalne greske koje kostaju golova, odtavlja DeJonga na klupu a predhodnu utakmicu odigrao idlicno i postigo go, ubacio Kutinja koji mu igra na svakoj cetvrtoj utakmici i covek nemoze da pruzi ono dto treba, Grizman mu igra trlala umesto da ubaci ozbiljnog igraca na njegovo mesto on ga forsira i ako Grizman nema efekta od kad je doso u barcu! Jednostavno Kuman nema dve veze o kao trener i red je da podnese moralnu ostavku!

avatar
Benz9
Saturday, 19.12.2020
21:05

Kakva razlika između igara na Mestalji i u gostima...kad bi uspjeli igrati u gostima upola kao kod kuće i sa istim žarom kao protiv Reala borili bi se za titulu a ne sredinu tabele...

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 19.12.2020
20:25

Barcelona prezivela Valenciu

avatar
Bádr Hari
Saturday, 19.12.2020
20:23

Opet sudija sprečio mog idola Messija i Barsu da pobede. 😂

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 19.12.2020
20:08

Ajmo atleti, smrzavaj male separatiste na minus 11, grcevita ce to biti borba za top 4 kao sto je i bila veci deo njihove istorije

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.12.2020
19:50

69. minut je finis meca? :-D

avatar
P. S.
Saturday, 19.12.2020
19:44

U prvih 15-ak minuta Barsa kao napada, čak stvara i 2-3 polušanse dok Valensija ne može da se sastavi sa loptom, svi pasovi i pokušaji napada su katastrofalni. I ja sam uprkos tome sasvim siguran da Barsa prva prima gol, što se malo kasnije i desilo. Nadalje svi dolasci Valensije do šesnaesterca Barse su se završavali odličnom šansom, zicerom ili golom, ali uglavnom ne kao posledice sjajnih napada Valensije, već najčešće višestruko pogrešnih pasova, odbica, loših centaršuteva posle kojih su bar dvojica igrača Valensije ostajali popuno sami u srcu potpuno raspadnute i nepostojeće odbrane Barse.

Na drugoj strani Valensija je ostavljala sasvim dovoljno slobodnog prostora za napadače Barse, ali presporo i naivno kombinovanje do gubitka lopte, traljavi šutevi i čuđenja kada im se lopta odbije u šesnaestercu Valensije da ne stignu uopšte da reaguju od silnog iznenađenja, svakako nisu način da se to iskoristi.

Posebna atrakcija meča su Kumanove izmene nakon što je Valensija izjednačila, gde Kutinjo i Pedri lete napolje, a ulaze Pjanić i Lengle koji bi valjda trebalo Barsi da donesu sva 3 boda. Da nije tužno bilo bi smešno.

avatar
Coole
Saturday, 19.12.2020
19:29

Kuman vrhunski trener, svaki mec nova formacija, sad mi je jasno zasto je joaquin rekao da ga ne bi postavio ni za ekonoma kluba kad su zamalo ispali iz lige

avatar
Don Andres
Saturday, 19.12.2020
19:27

pri rezultatu 2:2 mag izbacuje kutinja a ubacuje langlea, da bi mu dest i alba mogli da igraju ofanzivnije phahahahahaha e pa nevjerovatno. da li ce ikada vise naci normalnog trenera sa jasnom idejom..

avatar
Bojan100
Saturday, 19.12.2020
19:24

Odbrana ne postoji , Arauho bi i mogao igrati , ali onaj mali Mingeza ili kako se vec zove boze sacuvaj , decko ne zna gdje se nalazi , uvesti Lenglea samo da se jos vise brukamo .... zastooo Trinkao , zastoooo je budaletina od Kumana , jer je on za mene budaletina a ne trener , zastoo forsira Trinkao- a , decko ne zna gdje se nalazi , prekasno uvodi Pjanica , mali Dest katastrofa , iskljucen iz igre totalno ... ovi ostali su ko nesto malo i igrali , osim Grizmana , mozda je siromah nesto i igrao , samo ja nisam vidio sta ... sve u svemu KATASTROFA !