Žreb LŠ - Zbog čega Juve gotovo da zna u koju će zemlju putovati i zbog čega se Barsa plaši nove "osmice"?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 11.12.2020.
09:45
Izvor: Sportske.net

Matematika je vrlo jasna, i mada procenti ne odlučuju, par klubova ima baš smanjene opcije. Podsetimo, kuglice će se izvlačiti u ponedeljak u podne...

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Jasno, ponedeljak će doneti odluku kada je u pitanju žreb za LŠ, ali postoji verovatnoća, ne samo zbog šešira već zbog činjenice da za razliku od četvrtfinala i kasnijih faza u top 16 i dalje nije moguće sastati se sa klubom iz iste zemlje, kao i naravno sa onima sa kojima ste igrali u grupnoj fazi.

Tako nemački timovi od kojih su dva nosioci, Bajern i Dortmund i dva u drugom šeširu, RB Lajcig i Gladbah, imaju samo pet opcija za žreb.

Kada to prevedemo u procente, Bajern ima oko 50% šansi da izvuče jedan od dva španska tima, Sevilju ili Barselonu, a mogu još samo na Lacio, Atalantu i Porto.

Uzmite primer Juventusa. Oni takođe ne mogu da igraju sa Italijanima, ali ni sa Barsom, pa je procenat da će izvući Gladbah čak 25%, a verovatnoća da će igrati protiv jednog od dva nemačka tima, Borusije ili Red Bul Lajciga takođe oko 50%.

Ako bi verovatnoća radila za Bajern i Juventus, onda bi dva para bila, Bajern protiv Barselone, Juve protiv Menhengladbaha, dok bi drugi nemački nosilac Dortmund, izvukao verovatno Sevilju, ili možda Atalanta...

baner

Engleski timovi imaju po šest mogućnosti, sigurno je da će neko igrati sa Gladbahom, ako ih ne izvuče Juventus.

Najviše neizvesnosti je oko PSŽ (ni Englezi nemaju nijednog predstavnika u slabijem šeširu, jer nijedan jedini Francuz nije prošao dalje, pa oni, osim Lajpciga sa kojim su igrali u grupi nemaju nikakvih ogranićenja.

Nema sumnje, sa Barsom i Atletikom u drugom šeširu, kao i opasnim timovima poput Lajpciga, sjajne Atalante, Sevilje, čeka nas mnogo uzbuđenja već u februaru...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 11.12.2020
23:03

Koliko vidim Barsi su na raspolaganju Bayern, City, Liverpool, Chelsea, Dortmund i PSG, što u prevodu znači da će Barsa svakako završiti ovogodišnje učešće u LŠ u 1/8 finala, najverovatnije nakon novog debakla. I pre 10 godina im je kao i danas bilo potpuno svejedno koga će izvući na žrebu za 1/8 finala LŠ, samo u 'malkice' drugačijem kontekstu. A najžalosnije je što je za svih 6 gore pobrojanih klubova Barsa zapravo i najpoželjniji protivnik iz drugog šešira.

avatar
Provokator
Friday, 11.12.2020
14:56

Ne znam zasto se 1/8 finala ne mogu sastati timovi iz iste zemlje. Nije bas da ce neki namerno da pusti ovaj drugi, ako je vec prosao grupu. A sto se tice zreba, mogu samo da pozelim Barsi svu mogucu srecu, trebace im koga god da izvuku.

avatar
Бојовић Милан
Friday, 11.12.2020
14:43

Kao navijač Barse iskreno bih se poradovao duelu sa Bajernom odmah sada, iz dva razloga:
- Da odmah ispadne, pa da što pre krene u remont
- Ako prođe, da se slasno revanšira Bajernu za ono od pre par meseci

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Friday, 11.12.2020
11:15

Liverpool isto ima najveće šanse da izvuče Menhengladbah. Nakon njih Leipzig pa Atletiko.
Atletiko je za Liverpool najgori mogući izbor što se vidjelo prošle godine kada su ih izbacili sa onako disciplinivanom odbranom i fantastičnim Oblakom (koji je ove godine još bolji). Njih bi valjalo izbjeći ali ako ih izvuku to će biti vjerovatno derbi te faze jer će Klopp baš da se fokusira na taktiku za taj meč i na "osvetu".
Sve u svemu jedva čekam ponedeljak

avatar
Crveni Lucifer
Friday, 11.12.2020
15:02

To je ona taktika sa nula suteva u okvir gola kao na vandi? Nije mu losa ta taktika, antalanta najbolje zna hahahahah

avatar
Südkurve München
Friday, 11.12.2020
10:47

Dajte nam Barsu da se poigramo, malo je bilo 8-2, hoćemo 16-4

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Friday, 11.12.2020
11:12

Sa obzirom da su prošle godine bili jači glupo je očekivati takav rezultat. Ne može Barca dati 4 gola Bayern u 2 meča

avatar
Südkurve München
Friday, 11.12.2020
12:55

To bi bila 4 poklonjena gola, cisto da se manje brukaju. Znam i ja da ne može, ali...