Argentina - Punoletstvo meksičkog košmara

Autor: Milovan Longinov
subota 26.11.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Od tog savršenog gola Meksikanci ne znaju sa Argentinom...

EPA/JENS WOLF
EPA/JENS WOLF

Povezane vesti

Meksikanci se nadaju i mogu mnogo i ovoga puta.

Reprezentacija koja je redovni učesnik osmine finala Mundijala od 1994. godine i koja važi za najjaču selekciju iz Srednje i Severne Amerike decenijama unazad, imala je samo dva puta "izlet" do četvrtfinala i to kao domaćin, a nakon solidne prve utakmice sa Poljacima kada se Giljermo Očoa ponovo pretvorio u najboljeg golmana sveta (čini to isključivo na Mundijalima), imaju čemu i da se nadaju. Ipak, moraće da se dokažu protiv Argentine.

Meč koji im mnogo znači, ali i utakmica koja im zadaje glavobolje godinama unazad...

Istorija kaže da Meksiko nije pobedio Argentinu još od 10. jula 2004. godine na Kopa Amerika, a od 2006. godine i utakmice u osmini finala Mundijala, odnos je sledeći:

- Sedam pobeda Argentine

- Jedan neređen rezultat

- Bez pobede Meksika

U poslednja tri meča Meksikanci nisu ni postigli gol, a da se mi vratimo na tu 2006. godinu.

Meksikanci su tada imali solidan sastav, kao i uvek, predvodio ih je na terenu sjajni Rafael Markez koji je bio u najboljim godinama, tu su bili igrači poput Salsida, Osorija, Torada, Pinede, napad im je takođe bio sjajan sa snažnim Borgetijem, tehnički potkovanim Frankom i ultrabrzim Omarom Bravom.

Posle pobede protiv Irana gde je upravo Bravo proglašen za igrača utakmice, odigrali su samo 0:0 protiv Angole kada je golman te reprezentacije briljirao, a onda poraz od Portugala i drugo mesto u grupi za nešto teži žreb u osmini finala. Morali su na Argentinu.

Sve je krenulo kako se samo poželeti može za Meksiko, posle slobodnog udarca i prebačene lopte na drugu stativu, na pravom mestu je bio kapiten Rafa Markez koji pogađa i dovodi svoj nacionalni tim u prednost. Ipak, samo par minuta kasnije izjednačenje u Lajpcigu, Rikelme je izveo korner, na pravom mestu je bio Krespo. Ni dan danas niko ne može da vam kaže sa sigurnošću ko je postigao gol, da li Krespo ili Borgeti autogol...

Hajnce je komotno mogao da dobije crveni karton nakon starta pri kraju prvog poluvremena, ali je prošao samo sa žutim. Drugo poluvreme praktično bez šansi, najbliži je bio Borgeti, pa slobodno možemo reći i da se Argentina izvukla za produžetke. Tamo, jedan od najlepših trenutaka tog Mundijala, možda i generalno svih Mundijala u novom veku, Maksi Rodrigez je primio loptu na grudi, šutirao odmah i pogodio sa ivice kaznenog prostora za prolazak u četvrtfinale...

Kako rekosmo, od tog fantastičnog šuta Maksija Rodrigeza, Meksikanci se i dan danas nisu oporavili, a bili su možda čak i bolji u toj osmini finala... Ako uzmemo i da dve godine pre toga nisu pobedili Argentinu, možemo slobodno reći da je taj njihov košmar dostigao "punoletstvo".

Da li je vreme da se stvari okrenu?

AdmiralBet nudi top kvotu da će Mesi dati gol u bilo kom trenutku, kvota je 2,24!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke