ESPN: "Francuska prvi favorit za osvajanje SP 2026. godine"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.12.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Na tom Mundijalu će igrati 48 selekcija.

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Francuska je najveći favorit za osvajanje titule na Svetskog prvenstva, koje će 2026. godine biti održano u Kanadi, SAD i Meksiku, objavio je danas ESPN.

Selekcija Argentine osvojila je Mundijal u Kataru, pošto je sinoć posle boljeg izvođenja penala pobedila upravo Francusku i tako jo preotela titulu.

"Ko će da osvoji sledeće SP? Francuzi. Ako sumnjate u Francusku, opet možete da se kladite na ovu reprezentaciju. Kilijan Mbape će tada da ima 27 godina, a podrška će da mu budu veliki broj novih talenata, koje francuski sistem proizvodi. Ali Italija i Nemačka će imati dobre reprezentacije 2026. godine", navodi se u tekstu ESPN-a i dodaje da je to prerana prognoza za budućeg šampiona Mundijala 2026. godine.

Na narednom Mundijalu će učestvovati 48 reprezentacija, ali sistem takmičenja još nije poznat.

Američki mediji očekuju da će se za najboljeg strelca na SP 2026. boriti Mbape i Norvežanin Erling Haland.

"Haland će da osvoji 'Zlatnu kopačku' ako se Norveška plasira na SP. Najbolji golman biće Italijan Đanluiđi Donaruma, a za najboljeg mladog fudbalera biće proglašen Nemac Džamal Musijala. Najveće iznenađenje SP biće Meksiko, koji bi mogao da stigne do polufinala Mundijala", zaključuje se u prognozi američkog medija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke