Francuzi prekinuli 'šampionsko prokletstvo'

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.12.2022.
14:55
Izvor: Sportske.net

Mogu li da odbrane tron?

EPA-EFE/Ali Haider
EPA-EFE/Ali Haider

Povezane vesti

I ovo Svetsko prvenstvo, kao brojna prethodna, sa sobom nam je donelo raznorazna iznenađenja, a nije nemoguće da se dogodi još poneko.

Mi ćemo još pričati o ranom završetku turnira za reprezentaciju Srbije i o tome šta je moglo drugačije i zašto nije, ali isto će važiti i za druge selekcije. Konkretno, za Nemačku, pa i za Španiju koja je eliminisana od Maroka u osmini finala što je dovelo do smene Luisa Enrikea.

Hansi Flik je "preživeo", Nemci veruju u sistem i ne bi čudilo ukoliko im se to isplati na sledećem velikom takmičenju koje se upravo igra u njihovoj zemlji. 

U Kataru se nije našla ni reprezentacija Italije koja je bila katastrofalna u kvalifikacijama spram svog renomea, pa tako dolazimo do srži informacije.

Naime, izuzev Francuske koja je uspela da trijumfuje u duelu sa Poljskom pre nekoliko dana i izbori četvrtfinale, nijedan od prethodna tri šampiona nema pobedu u nokaut fazama Mundijala otkako su podigli trofej.

Italijani od 2006. i osvojene "boginje" u Nemačkoj nisu slavili u nokaut fazi SP, isto važi i za Špance koji su šampioni bili četiri godine kasnije, a zatim i Nemci koji ostaju u grupnoj fazi drugi put u nizu.

Francuska je uspela da pobije to prokletstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke