Polemika u studiju RTS-a, Rade Bogdanović udario na Rišarlisona: ''Brazilci će postati modelari''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.12.2022.
23:59
Izvor: Sportske.net

Zašto je Brazil otputovao kući sa Mundijala?

 EPA-EFE/JEON HEON-KYUN
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Povezane vesti

Još jedno zanimljivo veče na RTS-u posle prvih četvrtfinalnih utakmica Svetskog prvenstva u Kataru.

Plasman u polufinale izborile su selekcije Hrvatske i Argentine, ali utisak dana je eliminacija Brazila koga su mnogi smatrali prvim favoritom za titulu.

Tim sada već bivšeg selektora Titea je eliminisan posle penal-serije u duelu sa Hrvatskom, a večeras u emisiji ''Biser pustinje'' su se analizirali razlozi ovakvog epiloga.

Jedan od gostiju, nekadašnji fudbaler i trener Partizana Goran Stevanović je primetio da Brazil više nema bekove kakvi su svojevremeno bili Roberto Karlos ili Kafu i da im je takav tip igrača mnogo nedostajao. Sa njim se složio i stalni RTS-ov komentator Rade Bogdanović.

''Brazil putuje zato što je došao na SP bez bekova. Militao igra desnog beka, Danilo iz raspalog Juventusa igra levog, a tamo je desni. Kafu, Roberto Karlos, nema nijednog centaršuta. Slažem se da imaju taj njihov model, ali taj model je pogrešan'', počeo je Bogdanović.

''Uz dužno poštovanje, oni i dalje imaju višak, dobro je kada na jednoj strani imate Vinisijusa i Nejmara, a ne nekog beka uz dužno poštovanje svakom beku na svetu, a na drugoj su na primer Paketa ili Rafinja. Danas bek nije onaj bek što je bio ranije'', primetio je RTS-ov analitičar Luka Jevtović.

''Zato i putuju za Rio, jer nemaju beka, inače bi ostali u Dohi'', uporan je bio Rade.

''Koliko je Juranović, hrvatski bek pravio problema Brazilu danas'', upitao je i Stevanović.

''To su različiti modeli. Ovaj model je Brazil savršeno služio do sada'', nije se dao Jevtović.

''Da dok ne naletiš na ozbiljnu ekipu. Prvi ozbiljan protivnik ti stavi blok iza lopte i puste te da rolaš. Kad Vinisijus primi loptu, eto mu Pašalića, Juranovića, Sose, koji zatvore...

Ali, iskreno, Brazi je otputovao jer smo mi ovog Rišarlisona digli u nebesa. Pa, to je najgori centarfor koji je od 1994. igrao za Brazil na Svetskim prvenstvima. Posle Bebeta, Romarija, Rivalda, Ronalda zubatog, on nam igra fudbal. Ma, idi molim te. Brazil je izgubio jer je na autobusu Hrvatske pisalo ''obitelj (porodica)'', a od njih su pre tri dana četvorica šatirali kosu, vidi na šta liče. Oni su se bavili frizurama.

''Oni će postati modelari. Kakav li će sistem biti za sledeći Mundijal?'', upitao je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke